Schmeichel er træner-emne i bundklub

Peter Schmeichel kan være tæt på at lande sit første trænerjob i England. Ifølge engelsk presse så er den tidligere danske landsholdskæmpe favorit til at overtage tøjlerne i Carlisle.

League One-klubben ligger i bunden af tabellen, og spås en sæson hvor der skal kæmpes mod nedrykning, men en dårlig start kostede Greg Abbott jobbet i den nordvestengelske klub. bare 15 kilometer fra den skotske grænse.

Seks kampe har bare givet to point, og det var trods alt mere end klubledelsen vil stå model til. BT har kontaktet Peter Schmeichels agent Mads Frederiksen for at høre til jobbet i Carlisle, men uden held.

- Peter har ingen kommentar, skriver Mads Frederiksen tilbage i en mail. Peter Schmeichel har dog udtalt sig til Sky Sports:

- På et eller andet tidspunkt indser man, at fodbold er ens liv, og at man bare vil tilbage i branchen. Jeg er afhængig af engelsk fodbold, og det er det eneste sted, som jeg vil arbejde.

Peter Schmeichel har ellers i en årrække arbejdet med tv og en senest en ambassadørrolle for Manchester United, men er klar til at prøve kræfter med trænerfaget. Carlisles presseafdeling ønsker heller ikke at knytte en bemærkning til spekulationerne.

Umiddelbart lyder League One, Carlisle og hjemmebanen Brunton Park måske ikke super-sexet for en tidligere spiller med et cv som Peter Schmeichel, men der kan være ganske god mening i at tage et par år som træner uden for rampelyset.

Jan Mølby har tidligere forklaret, at klubberne i Premier League og The Championship som regel arbejder med den samme pulje trænernavne, men hvis et i forvejen kendt navn gør det godt i de lavere rækker, så kan vejen til et mere attraktivt job være kort.

Blandt det nuværende kabinet af trænere i Premier League så er der da også mere end en stor håndfuld, der har oparbejdet værdifuld trænererfaring hos mindre hold. Det kan være samme vej at gå for Peter Schmeichel - hvis han altså får opgaven.

Assistenttræner Graham Kavanagh står i spidsen for Carlisle i weekendens kamp mod Sheffield United, men herefter ventes der udpeget en permanent træner. Kavanagh menes dog at være danskerens største konkurrent, så hvis ireren laver et godt resultat mod den falmede storklub Sheffield United, kan jobbet blive hans.

Hvis man skal tro en afstemning på nettet, så har tilhængerne på det 18.000 kapacitets store Brunton Park Peter Schmeichel som favorit ud af et fem mands stort kandidatfelt. 26 procent stemmer for danskeren, 10 procent for spanske Zigor Aranalde, 4 procent for David Unsworth, 7 procent for Paul Simpson og 4 procent for Kavanagh. Til gengæld ser hele 49 procent hellere, at der findes en helt anden træner.

 

Dagens Gossip