Se alle billederne: Dansk sejr i dramatisk Stockholm-show

Det blev til karrierens anden Grand Prix-sejr til danske Niels-Kristian Iversen, da han foran 25.000 tilskuere på Friends Arena i Stockholm slog Matej Zagar, Jaroslav Hampel og Greg Hancock i finalen.

Dermed er Niels-Kristian Iversen oppe på 119 point i den samlede VM-stilling efter 11 ud af 12 stævner. Det rækker til en bronzeplads i den samlede stilling, der stadig føres af engelske Tai Woffinden, mens polske Jaroslav Hampel er mulig at nå for Iversen med sine 125 point.

Men Niels-Kristian Iversens jubelaften var samtidig en forfærdelig aften for den tidligere danske verdensmester Nicki Pedersen. Fynboen kørte et gennemgående dårligt Grand Prix og nåede kun at høste fem point til den samlede stilling, hvor han nu må se sig overhalet af Niels-Kristian Iversen.

Nicki Pedersen indtager en foreløbig femteplads med 113 point på kontoen.

Stævnet var dog mest dramatisk for en anden episode. VM-stillingens nummer et Tai Woffinden kunne have sikret sig den samlede sejr. Men da han i sit første heat kørte op bag i polske Tomasz Gollob fik det alvorlige konsekvenser for begge kombattanter i slaggeren.

Englænderen brækkede kravebenet og måtte nøjes med at køre syv point hjem på aftenen. Med smerter i medgift, kunne englænderen også se Jaroslav Hampel hente så meget på ham i den samlede stilling, at der stadig er mulighed for, at den forventede og første engelske VM-sejr siden 2000 glipper alligevel.

Værre gik det for Tomasz Gollob, der besvimede og lå livløs i sporet, inden han blev kørt til observation på Karolinska Sjukhus.

Det sidste og afgørende Grand Prix køres om to uger i polske Torun.

SE ALLE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE HER:

 

Dagens Gossip