Se billeder og video: Swansea og Liverpool delte i drama

I 1986 scorede Jesper Olsen på straffespark, inden han skrev sig ind på fodboldhistoriens knap så heldige sider med sin frispilning af spanske Emilio Butragueño.

Mandag aften gjorde Swanseas Jonjo Shelvey nøjagtig det samme. Men nyindkøbet stoppede ikke her i opgøret mod sine tidligere holdkammerater fra Liverpool. Efter han havde sparket sit hold foran 1-0 og foræret Liverpool en scoring, gentog den store midtbanespiller sidstnævnte bedrift ved at give Premier League-duksen endnu et mål. Mareridtet var fuldendt.

- Jeg vil sige undskyld til Swanseas fans for de to store fejl, som gav Liverpool uafgjort i en kamp, hvor vi fortjente sejren, sagde Shelvey efter opgøret til Sky Sports

Men lad os starte ved begyndelsen. Alt så lyst ud for 21-årige Shelvey, der i sommer kostede Michael Laudrup knap 55 millioner kroner, da han efter blot halvandet minuts spil fik moslet sig gennem sine tidligere holdkammerater i Liverpools forsvar. Sekundet efter lå bolden i nettet bag Simon Mignolet, og midtbanekæmpen med den skaldede isse var med ét en superhelt på Liberty Stadium.

Dén status holdt dog blot i to minutter. Her trillede Jonjo Shelvey bolden tilbage til egen målmand uden at se Daniel Sturridge. Angriberen løb imellem, stjal bolden og udlignede uproblematisk. Shelvey stod rystet tilbage.

En rystet sindstilstand blev til vantro godt en halv time senere, da Shelvey igen afleverede til en rødklædt i stedet for en spiller i Swanseas hvide dragt. Midtbanemanden spillede bolden direkte til Victor Moses, der driblede forbi den chokerede Swansea-mand og uhindret scorede til 2-1.

- På det tidspunkt ville jeg bare kravle ned i et hul, men fodbold handler om at komme tilbage, og den slags er sket for store spillere gennem tiden. Men det er en forfærdelig følelse, som jeg ikke ville ønske for min værste fjende, lød det efterfølgende fra Shelvey.

Herefter var mareridtet heldigvis også overstået for den unge knægt, der i minutterne efter Liverpools anden scoring ikke lignede en mand med lysten til at spille fodbold igen. Nogensinde. Men Michael Laudrup lod sit indkøb blive på banen, og det gav rent faktisk pote.

- Shelvey scorede målet og lavede to store fejl. Men jeg lod ham blive på banen, og han spillede fantastisk i anden halvleg, sagde den danske manager.

Shelveys fiaskoer med hovedet før pausen, fik ham til at bruge hovedet efter téen, og det gjorde han fornuftigt efter en god times spil, da han headede Michu fri til udligning. 2-2 og Swansea var tilbage. Det samme var Shelvey - til dels.

- Han er kun 21, og han sluttede med en god anden halvleg. Han kommer til at lære af det her, og det er vigtigt, lød det slutteligt fra Laudrup.

Resten af opgøret var Michael Laudrups mandskab dominerende, men pote gav det ikke. Det ene point er dog nok til en god nyhed for Laudrup og co. Holdet er nu over nedrykningsstregen efter det, der har været en sæsonstart på det jævne.

Liverpool, der var uden en småskadet Daniel Agger, er til gengæld tilbage på Premier Leagues førsteplads trods sæsonens første pointtab. De røde har ét point ned til Arsenal og Christian Eriksens Tottenham.

Se billeder samt højdepunkter i videoen nedenunder...

 

 

 

Dagens Gossip