Se billederne: Berlinmuren lader livet for lejligheder

Klokken 05 gik et entreprenørfirma i gang med at fjerne fire dele af Berlinmuren, mens 250 politibetjente var på plads for at dæmme op for demonstranter. Det skriver en række tyske medier.

Bygningsarbejderne fjernede de fire dele fra den del af muren, der står tilbage som det såkaldte »East Side Gallery« i Berlin. Galleriet er med sine cirka 1,3 kilometer det længste tilbageværende stykke af muren, der frem til 1989 skilte Berlin og resten af Europa i øst og vest.

Allerede 1. marts forsøgte entreprenørfirmaet at fjerne de fire dele af Muren, men måtte dengang opgive, da vrede demonstranter satte sig imod. Men tidligt onsdag morgen blev demonstranterne tilsyneladende taget på sengen.

I løbet af dagen er flere demonstranter dog dukket op for at give deres utilfredshed til kende.

De fire dele af muren er fjernet for at give plads til at opføre nye lejligheder langs floden Spree, der snor sig gennem det centrale Berlin. I alt skal 22 meter af muren fjernes.

Modstanderne af lejlighedsprojektet mener, at man bør bevare den resterende del af Berlinmuren, som den står, ligesom mange er imod den forvandling, som de mener, at Berlin er ved at gennemgå: Fra en hip by for fattige kunstnere til et glamourøst hjemsted for de rige.

Den strækning af muren, der nu er blevet fjernet, er fredet, men da selve jorden, som Muren står på, ikke er fredet, har det været muligt for entreprenørfirmaet blot at fjerne de nødvendige dele.

 

Dagens Gossip