Se billederne: Danske kendis-kvinder dyrker det nøgne look

Vi er vant til at se dem på den røde løber, hvor flere timer i hænderne på kyndige makeup-artister får deres hud til at stråle. Men i virkeligheden kæmper de danske kendis-kvinder også med sorte rande under øjnene, pigmentforandringer og bumser.

Men i et forsøg på at vise især unge kvinder, at de som forbilleder ikke kun ser ud, som vi ser dem i magasinerne, har kendte som sangerinden Saseline, skuespillerinden Szhirley, sangerinden Pernille Rosendahl og tv-værten Christiane Schaumburg-Müller O'Connor uploadet billeder af dem selv på Instagram under tagget #mitsandejegudenfilter.

LÆS OGSÅ: Saselines cremer kan være allergibomber

Her kan man se dem uden makeup og uden de populære filtre på billeddelingssiden.

- Min veninde Saseline og jeg taler ofte om, hvor vigtigt det er for specielt unge piger derude at vide, at alle dem, de kigger på i blade og tv, er lige så meget almindelige mennesker som tilskuerne selv.

- Alle kan ligne superstjerner med den rigtige sminke og styling, skriver Szhirley på sin Instagram-profil, hvor hun også beretter, at hun både døjer med sorte rande under øjnene og en hud, der ikke er ensartet i ansigtet.

Hun opfordrer alle - kendte eller ej, til at vise, hvordan de ser ud uden makeup.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og det har sat en trend i gang.

Flere hundrede piger og kvinder - og et par enkelte mænd - har delt billeder af sig selv, hvor de viser, hvordan de ser ud uden krigsmaling.

Newspaq

 

Dagens Gossip