Se billederne: Dronning Margrethe og Prins Henrik fejrede Hernings 100 års jubilæum

Dronning Margrethe og Prins Henrik var i går med til fejringen af Hernings 100 års jubilæum.

1. april var 100 året for Herning som købstad. Det blev blandt andet fejret med en festgudstjeneste, hvor regentparret deltog. Senere stod den på en jubilæumsfrokost.

99-årig blomsterpige

Blomsterne til Dronning Margrethe blev overrakt af en ganske særlig ”blomsterpige” – nemlig Jørgen Christensen fra Herning, der selv fylder 100 senere på året.

Jørgen Christensen har i sine helt unge år hilst på dronningens morfar – kong Christian 10. – under et atletikstævne i Aarhus og på dronningens far - kong Frederik 9. – da han i 1953 besøgte Herning, og han har i flere år ønsket sig også at møde den nuværende regent.

Han glædede sig som et lille barn til opgaven som blomsterpige og til efterfølgende at komme med i kirke til festgudstjenesten sammen med blandt andre regentparret, indenrigsminister Margrethe Vestager, borgmester Lars Krarup, biskop Karsten Nissen, salmedigterne Bertel Haarder og Bent Fabricius-Bjerre, der havde skrevet en helt ny salme i anledning af Hernings 100 års jubilæum, samt hundredvis af herningensere.

 

Dagens Gossip