Se billederne: Egypten vågner op til undtagelsestilstand

Stemningen i Egypten, der er i undtagelsestilstand, er torsdag morgen spændt, efter at sikkerhedsstyrker onsdag stormede de protestlejere, hvor den afsatte præsident Mohamed Mursis tilhængere holdt til.

278 mennesker mistede livet i blodbadet onsdag - heraf 235 civile og 43 sikkerhedsstyrker.

Ifølge CNN fortsatte onsdagens vold ind i morgentimerne torsdag, hvor stats-tv rapporterer om, at Mursi-tilhængere angreb politistationer, hospitaler og regeringsbygninger til trods for et udgangsforbud.

Militæret har samtidig sat flere styrker ind ved indgangene til Kairo og Giza. Uroen betyder også, at banker og landets børs holder lukket torsdag.

Egyptens overgangsregering indførte onsdag eftermiddag et natligt udgangsforbud for Kairo og 13 andre provinser og en undtagelsestilstand, der gælder hele landet.

Undtagelsestilstanden gælder ifølge statslige medier foreløbigt for en måned.

Ifølge Mursis Det Muslimske Broderskab er dødstallet væsentligt højere, end det regeringen har meldt ud. Bevægelsen har opgjort tallet til, at 2200 mennesker har mistet livet, mens flere end 10.000 skulle være såret, skriver nyhedsbureauet AFP.

To udenlandske journalister var blandt de dræbte. En britisk kameramand fra Sky News og en reporter fra Xpress, der hører under det Dubai-baserede medie Gulf News.

Volden eskalerede onsdag som konsekvens af, at myndighederne besluttede at rydde de to store lejre, hvor tilhængere af afsatte Mursi har holdt til siden 3. juli, da han blev fjernet af militæret.

Militærets beslutning om at fjerne Mursi har skabt en stigende polarisering af Mellemøstens mest folkerige nation mellem tilhængere af Det Muslimske Broderskab og grupperinger, som støtter det mere sekulært indstillede militærstyre.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip