Se billederne: Elisabeth's første skraldebesøg i provinsen

05/07/2013 10:39

Elo Christoffersen

Nyheder
Elisabeth, 21 år, bor til daglig i København. Hun er skralder - det vil sige, at hun samler fødevarer op af containere. I dag skralder hun 90 procent af sin mad fra fødevarebutikkernes containere i København. I juni 2012 var hun på ferie i Kolding og tog på hendes første skraldetur i provinsen og det blev ikke den sidste. På skraldetur i Kolding Klokken er 22 og Elisabeth går ind mod centrum. Luften slår lummert imod hendes ansigt, mens hun tripper ned ad Haderslevvej. Hun tænker på, om der mon er lige så meget mad at komme efter i Kolding, som i København. Der er noget længere mellem supermarkederne her ovre. Hendes lyse lange hår, bevæger sig i takt med hendes lette flade skridt. Sommerferien i Kolding er kun lige startet, og nu vil hun afprøve, om hendes hobby også kan udføres her i hendes barndomsby. Elisabeth har ikke taget handsker med, og pandelampen ligger hjemme. Det er lyst på denne tid af året. Hun går ind i den sydligste ende af Søndergade og ind gennem porten til Riberdybs parkeringsplads. Hen langs Folkebiksens Genbrug, hvor Cykelmand Stæchmann tidligere lå. Der står den Kansas-blå container. Midt på P-pladsen. Fin og skinnende. Den er ikke låst. Heldigvis. Det er Elisabeths tredje forsøg i aften og nu ser lykken til at vende. Både ved Lidl og Netto på Haderslevvej, var containerne aflåste. Hjertet banker lystigt. Hun er alene. Spændingen stiger, mens Elisabeth åbner skattekistens låg. Mødet med to Koldingskraldere En varm og sød stank af råd rammer Elisabeth i ansigtet. Det generer hende ikke. Resolut griber hun fat i de ting som ligger først for. Tre brunplettede bananer, en pakke bønnespirer, en pakke bøftomater, hvor den ene tomat har set bedre tider, en liter skovbær-yoghurt og to pakker Schulstad rugbrød. Pakken med skinkeschnitzler lader hun ligge. Elisabeth er vegetar, og hendes forældre ved ikke, at hun skralder, så hun kan ikke glæde dem med den. Selvom det er lunt i aften, er pakken stadig kølig, som om den kommer lige inde fra køledisken i Fakta Q. Elisabeth tjekker kvaliteten og datoen på skattene nøje, inden hun sirligt pakker det hele i sin jordfarvede rygsæk. Pludselig dukker der et yngre par op ved containeren. De er cyklende, og har kasser på bagagebærerne. De vil også kigge i den store blå madkasse. - Hej, siger Elisabeth, der hilser de nye velkomne. - Skralder I tit her, spørger hun? Det er min første gang i Kolding, men jeg skal ikke have mere. Der er flere tomater, noget kød og masser af brød så jeg. Parret takker smilende. Elisabeth rydder de to papkasser, hun har taget ud af containeren, op, inden hun går videre mod Netto i Jernbanegade. Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder Sindet er løftet, og med varerne på ryggen, sender hun en taknemmelig tanke til Bubber, som åbnede hendes øjne for skraldelivet. Og Elisabeth er sikker på, at det ikke er sidste gang hun tager på skraldetur i provinsen.

Mest læste i dag

Elisabeth, 21 år, bor til daglig i København. Hun er skralder - det vil sige, at hun samler fødevarer op af containere.

I dag skralder hun 90 procent af sin mad fra fødevarebutikkernes containere i København. I juni 2012 var hun på ferie i Kolding og tog på hendes første skraldetur i provinsen og det blev ikke den sidste.

På skraldetur i Kolding

Klokken er 22 og Elisabeth går ind mod centrum. Luften slår lummert imod hendes ansigt, mens hun tripper ned ad Haderslevvej. Hun tænker på, om der mon er lige så meget mad at komme efter i Kolding, som i København. Der er noget længere mellem supermarkederne her ovre. Hendes lyse lange hår, bevæger sig i takt med hendes lette flade skridt.

Sommerferien i Kolding er kun lige startet, og nu vil hun afprøve, om hendes hobby også kan udføres her i hendes barndomsby.

Elisabeth har ikke taget handsker med, og pandelampen ligger hjemme. Det er lyst på denne tid af året. Hun går ind i den sydligste ende af Søndergade og ind gennem porten til Riberdybs parkeringsplads. Hen langs Folkebiksens Genbrug, hvor Cykelmand Stæchmann tidligere lå.

Der står den Kansas-blå container. Midt på P-pladsen. Fin og skinnende. Den er ikke låst. Heldigvis.

Det er Elisabeths tredje forsøg i aften og nu ser lykken til at vende. Både ved Lidl og Netto på Haderslevvej, var containerne aflåste.

Hjertet banker lystigt. Hun er alene. Spændingen stiger, mens Elisabeth åbner skattekistens låg.

Mødet med to Koldingskraldere

En varm og sød stank af råd rammer Elisabeth i ansigtet. Det generer hende ikke. Resolut griber hun fat i de ting som ligger først for. Tre brunplettede bananer, en pakke bønnespirer, en pakke bøftomater, hvor den ene tomat har set bedre tider, en liter skovbær-yoghurt og to pakker Schulstad rugbrød. Pakken med skinkeschnitzler lader hun ligge.

Elisabeth er vegetar, og hendes forældre ved ikke, at hun skralder, så hun kan ikke glæde dem med den. Selvom det er lunt i aften, er pakken stadig kølig, som om den kommer lige inde fra køledisken i Fakta Q.

Elisabeth tjekker kvaliteten og datoen på skattene nøje, inden hun sirligt pakker det hele i sin jordfarvede rygsæk. Pludselig dukker der et yngre par op ved containeren. De er cyklende, og har kasser på bagagebærerne. De vil også kigge i den store blå madkasse.

- Hej, siger Elisabeth, der hilser de nye velkomne.

- Skralder I tit her, spørger hun? Det er min første gang i Kolding, men jeg skal ikke have mere. Der er flere tomater, noget kød og masser af brød så jeg.

Parret takker smilende. Elisabeth rydder de to papkasser, hun har taget ud af containeren, op, inden hun går videre mod Netto i Jernbanegade.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Sindet er løftet, og med varerne på ryggen, sender hun en taknemmelig tanke til Bubber, som åbnede hendes øjne for skraldelivet.

Og Elisabeth er sikker på, at det ikke er sidste gang hun tager på skraldetur i provinsen.