Se billederne: Enestående glasring fra 1000-tallet fundet

Danmarks hidtil største udgravning i en middelalderlig bykerne, der er en del af forberedelserne til byomdannelsesprojektet Fra Gade til By i Odense, bliver ved med at kaste spændende fund af sig.

Arkæologerne har nu fundet en intakt fingerring af glas fra den helt tidlige middelalder. Ringen dateres til 1000-1100 årene og er med al sandsynlighed kommet til Fyn ved et af de talrige invasioner fra vendiske krigere i årene omkring det første årtusindskifte.

Fra Tyskland kendes flere fund, men fra danske udgravninger kendes kun et enkelt fortilfælde fra Ribe. Her var ringen dog knust, så kun den ene halvdel er bevaret. Den fine glasring fra Odense er derfor enestående i Danmark.

Arkæolog Maria Elisabeth Lauridsen glæder sig over det sjældne fund:

- Det er helt specielt det her, fordi ringen er så sjælden for danske forhold. For det første er det fantastisk, at den er bevaret så fin og intakt. Den er jo trods alt lavet af glas og derfor ekstra skrøbelig. For det andet er det en genstand, som fortæller en spændende historie om en begivenhedsrig periode i Danmarkshistorien.

Den vendiske glasring kan fra i dag ses i Fra Gade til Bys røde infoboks på Fisketorvet i Odense.

 

Dagens Gossip