Se billederne: Et brag af en jul i Prag

Julemarkedet i Prag er noget helt specielt. Så specielt, at det er kåret som Europas bedste af britiske The Daily Mirror.

Hvert år lokker julemarkedet flere og flere turister til at besøge byen for at samle inspiration og købe gaver til deres egen jul. Omkranset af historiske bygninger ligger boderne i eventyrlige, romantiske omgivelser på Old Town Square, og blot et stenkast fra markedet er både Karlsbroens Museum og Nationalteatret gjort klar til en december med fart på.

Europas største krybbespil

De fleste danskere forbinder Prag med den romantiske Karlsbro, der er en af de største seværdigheder i byen, og som denne december har gjort noget ekstra for at lokke folk til. På Karlsbroens Museum er der nemlig opstillet et krybbespil i menneskestørrelse – og det er tilmed Europas største.

Er det ikke unikt nok i sig selv, så kan man kaste sin opmærksomhed på et andet krybbespil, der måske vil hæve et øjenbryn eller to. Krybbespillet viser nemlig Jesus som en fisk, da det var sådan, den tidlige kristendom afbildede ham.

Kulturelt juleindspark

En kort gåtur fra Karlsbroen ligger Nationalteatret, der i år vælger at forkæle sit publikum med Tchaikovskys ballet, ’Nøddeknækkeren’. Siden præmieren tilbage i 1892 har balletten skiftet ansigt utallige gange, og nu er turen altså kommet til endnu en opsætning i Prag.

’Nøddeknækkeren’ har altid været populær blandt både børn og voksne og vil i hele december være på plakaten i Nationalteatret, hvor julestemningen i dagene op til den 24. vil peake med én forestilling om dagen.

Forbrænd julefedtet på isen

Efter et par travle dage i Prag med shopping og julemad, kan det være tiltrængt med lidt motion til kroppen. I centrum af byen, tæt på Estates Theatre, kan man finde sin indre skøjteprinsesse (eller –prins) frem og helt gratis få lidt sved på panden i de eventyrlige juleomgivelser, som banen er omringet af.

Banen lukker først sent om aftenen, så der er tid til at slutte en lang dag af på isen.

Besøg bjørnene på slottet

Trænger man til at se mere end juleshopping, ballet og lokale delikatesser, så kan det være en idé at kigge uden for Prags bygrænse. Kun et par timers køretur væk ligger slottet Cesky Krumlov, der blandt andet holder ’Christmas with the bears’.

På slottet bor der fire bjørne, som man kan hilse på: Vox og Katerina samt deres unger Daxi og Hubert. Bjørnene i Cesky Krumlov er bare én af årsagerne til, at byen er blevet tildelt The Golden Apple, som er en turistpris uddelt af journalister.

I december vil der også være flere koncerter samt et mindre, traditionelt julemarked at besøge.

Der er også en praktisk årsag til, at mange vælger at finde julestemningen i Prag. Man får noget for pengene, og så er det nemt at komme til Prag med både fly og bil.

 

Dagens Gossip