Se billederne: Folk valfartede til åbning af Kunstmuseet Spinderihallerne i Vejle

Hundredvis af vejlensere ville se det nye museum i Vejle i dag.

- Hey faster, skal vi ikke gå ind til den der kæmpe Ipad igen?

Alma på seks år var på besøg fra København hos faster Majbritt i Vejle og var sammen med flere hundrede andre museet første gæster. Allerede da dørene til Kulturmuseet Spinderihallerne i formiddag blev åbnet klokken 10, var der gang i uddelingen af kaffe og rundstykker, men hele formiddagen kom gæsterne i en lind strøm for at deltage i den officielle åbning af museet.

Og mange havde glædet sig til dagen – ikke mindst borgmesteren, som fredag var på sin første rundtur i kulturmuseet. Han ønskede Vejle tillykke med endnu en juvel til samlingen af kulturoplevelser og opfordrede borgerne til at besøge museet:

- Tillykke til borgerne med det nye museum – brug det og bliv underholdt, brug det og blive klogere på vores by og vores historie, sagde borgmesteren blandt andet.

Også chef for VejleMuseerne, Ove Sørensen, havde glædet sig særligt til den officielle åbning:

- I går viste vi museet frem for vore samarbejdspartnere, men i dag var det borgernes dag. Og det er i virkeligheden den egentlige lakmusprøve for os som museumsfolk: Vil Vejles borgere synes om det, vi har bygget? Det gør de heldigvis, og rigtigt mange har været henne hos mig med rosende ord om museet, siger Ove Sørensen, chef for VejleMuseerne.

Kulturmuseet Spinderihallerne indeholder fem udstillinger om bomuldsindustrien, Vejles fritidsliv, jernalderens genstande, moseliget Dronning Gunhild og om renæssancens Vejle. Desuden har museet en børneudstilling, som samtidig er et legerum. Museet er et superdigitalt museum med touchskærme, interaktivt dansegulv, lyd, lys og effekter, og den nævnte ”kæmpe Ipad” er i virkeligheden fire store touchskærme, hvor man kan bladre i en stor mængde information om jernalderens genstande i den udstilling, der hedder ”Tings Tale”.

Der er gratis adgang til kulturmuseet hele året, og åbningstiderne er tirsdag til søndag klokken 10-17. Mandag er der dog lukket.

 

Dagens Gossip