Se billederne fra retten: 'Jeg skød Reeva ved et uheld'

Tirsdag tog retten i Pretoria, Sydafrika atter hul på sagen mod den sydafrikanske løber, Oscar Pistorius, der er anklaget for torsdag at have skudt og dræbt sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp.

Løberens forsvarer vil have løberen løsladt mod kaution. Det skal retten over de næste to dage tage stilling til.

Men til dagens retsmøde besluttede dommeren i sagen at anklage Oscar Pistorius i den såkaldte schedule 6-kategori. Det betyder med andre ord, at Pistorius kun kan komme i betragtning til løsladelse, hvis forsvareren kan bevise 'særlige omstændigheder' i forbindelse med drabet.

Under dagens retsmøde forklarede sagens hovedperson for første gang i detaljer, hvad der skete tidligt om morgenen på Valentinsdag, da han skød sin kæreste.

Han erkender at have skudt og dræbt hende, men hævder, at han gjorde det i den tro, at hun var en indbrudstyv. Ifølge Oscar Pistorius var han stået ud af sengen uden sine benproteser for at lukke en terrassedør. Her hørte han lyde fra badeværelset.

Derfor tog han sin pistol - en 9mm - og affyrede fire skud gennem badeværelsesdøren, forklarede han.

Derefter råbte han til Reeva Steenkamp, at hun skulle ringe til politiet, og det var i det øjeblik, det gik op for ham, at han muligvis havde skudt sin kæreste ved en fejl.

Det er kommet frem, at der også er fundet et blodigt cricketbat nær Reeva Steenkamps' lig. Til det forklarede Oscar Pistorius, at han havde brugt battet til at åbne den aflåste badeværelsesdør med. På badeværelset havde han fundet hende blødende. Han forsøgte at holde hende ved bevidsthed, men hun døde i armene på ham.

Journalister i retten fortæller, at den anklagede flere gange brød sammen under sin forklaring. Det gjorde han også til retsmødet i fredags, hvor forsvareren i sagen betegnede sin klient som 'yderst traumatiseret'. På den baggrund valgte dommeren at imødekomme ønsket om, at Pistorius ikke skulle sendes i fængsel, men i stedet låses inde i en celle på politistationen.

Sideløbende med dagens retsmøde blev Reeva Steenkamp bisat. Hendes familie har meddelt, at de vil udsende en pressemeddelelse senere i dag.

Sagen fortsætter igen onsdag. Her skal retten tage stilling til, om Oscar Pistorius kan løslades mod kaution.

 

Dagens Gossip