Se billederne: Genforeningsgudstjeneste i Tyrstrup Kirke

10. juli 1920 red kong Christian X over grænsen nord for Christiansfeld på sin hvide hest. Efter at have redet ind i det genvundne land deltog kongen i en gudstjeneste i Tyrstrup kirke. Herefter blev det en fast tradition at holde en genforeningsgudstjeneste. I år var ingen undtagelse.

Mange mennesker havde fundet vej til kirken, hvor aftenens prædikant var tidligere hærprovst Ole Brehm Jensen. Traditionen tro havde kirken deltagelse af et fanekommando, bestående af 13 faner.

Efter gudstjenesten var Tyrstrup kirke vært ved kaffe og kage i Degneskolen, hvor Ole Brehm Jensen causerede over emnet ”Feltpræstetjeneste i de to slesvigske krige”.

Tyrstrup kirke har i år 150 års jubilæum og i den anledning har kirken fået den lokale kunstner Jørgen Ibenfeldt til at fremstille et akvarelmaleri forestillende Tyrstrup kirke – set fra Haderslevvej. Billedet modtog ros og stor anerkendelse fra den store forsamling.

Motivet bliver senere på året trykt på kort og telegrammer, som kirken kan uddele til blandt andet dåbsfamilier, brudepar og konfirmander.

Se billederne nedenunder....

 

Dagens Gossip