Se billederne: Giftig edderkop lige så stor som dit ansigt

04/04/2013 22:35

Elo Christoffersen

Nyheder
Forskere har fundet en ny edderkoppeart i det nordlige Sri Lanka. Og det er noget af en opdagelse. Edderkoppen er nemlig lige så stort som dit ansigt. Edderkoppen, der er giftig, blev fundet, da indbyggerne i en landsby gav en edderkop til nogle eksperter, efter de havde slået den ihjel i 2009. Forskerne mistænkte, at den døde spindler var en tidligere ukendt type og bekræftede deres teori, da de opsporede dens levende slægtninge, skriver den engelske avis Metro på deres hjemmeside. - Flere dagens intens eftersøgning i hver eneste hul i træerne og bag bark gav et positivt resultat med at finde hunnen og, til vores glæde, flere unger, udtaler forskeren Ranil Nanayakkara. Tarantellen – der tilhører tigeredderkoppen – har genkendelige mærker som påskelilje-gule farver på benene og en lyserød ring rundt om maven. De har navngivet arten Peocilotheria til ære for den lokale politiinspektør, Michael Rajakumar Purajah, som ledte efterforskerne gennem den landet, der stadig var ved at komme sig efter borgerkrigen i Sri Lanka. //Senest.dk

Mest læste i dag

Forskere har fundet en ny edderkoppeart i det nordlige Sri Lanka. Og det er noget af en opdagelse. Edderkoppen er nemlig lige så stort som dit ansigt.

Edderkoppen, der er giftig, blev fundet, da indbyggerne i en landsby gav en edderkop til nogle eksperter, efter de havde slået den ihjel i 2009.

Forskerne mistænkte, at den døde spindler var en tidligere ukendt type og bekræftede deres teori, da de opsporede dens levende slægtninge, skriver den engelske avis Metro på deres hjemmeside.

- Flere dagens intens eftersøgning i hver eneste hul i træerne og bag bark gav et positivt resultat med at finde hunnen og, til vores glæde, flere unger, udtaler forskeren Ranil Nanayakkara.

Tarantellen – der tilhører tigeredderkoppen – har genkendelige mærker som påskelilje-gule farver på benene og en lyserød ring rundt om maven.

De har navngivet arten Peocilotheria til ære for den lokale politiinspektør, Michael Rajakumar Purajah, som ledte efterforskerne gennem den landet, der stadig var ved at komme sig efter borgerkrigen i Sri Lanka.

//Senest.dk