Se billederne: Malaga lever endnu i Champions League

04/04/2013 08:00

Elo Christoffersen

Nyheder
Malaga spilledes i aftes 0-0 hjemme mod Borussia Dortmund i den første af to kvartfinaler i Champions League. Dermed lever håbet om at fortsætte klubbens imponerende færd i toppen af det europæiske fodbold-hierarki videre, om end lidt svagere. På hjemmebanen La Rosaleda var Malaga-spillerne dog i perioder pressede, heldige og godt hjulpet på vej af holdets yderst velspillende målmand. Men spanierne lever, selv om returopgøret på tirsdag i Tyskland bliver mere end svært mod mægtige Dortmund. Lever i nuet Det med at drømme handler for Málaga lige så meget om at leve i nuet. For det økonomisk pressede spanske hold kan meget vel komme til at vente længe på igen at spille med om de europæiske klubtrofæer. Således kæmper Málaga i øjeblikket en appelsag mod UEFA, der grundet rod i klubbens skrantende økonomi, har udelukket klubben fra at deltage i de europæiske turneringer i den kommende sæson. Derfor skal muligheden for at lege med, hvor fodbold-Europa funkler klarrest, nydes til sidste spilleminut. Vilde Willy Dortmund gjorde ellers sit til slutte Málagas europæisk liv. Som altid gik tyskerne til opgøret med filosofien om at angribe sejren hjem. Og anført af de tre offensive troldmænd Marco Reus, Mario Götze og Robert Lewandowski kom Dortmund frem til flere fine chancer. Men skarpheden manglede. Og hos Málaga var holdets argentinske målmand Willy fantastik spillende og reddede afslutninger fra såvel nært hold som fra distancen gennem hele opgøret. Den 31-årige keeper stod således efter kampen noteret for syv redninger, hvoraf flere bestemt var kan puttes i kategorien over oplagte scoringschancer. Málaga havde også sine muligheder og størst ved franske Jérémy Toulalans, hvis hovedstød blev headet væk ved forreste stolpe efter hjørnespark i Dortmunds ende. Afgøres i Tyskland De tyske mestre fortsatte ufortrødent i anden halvleg. Men afbrænderne flød fortsat fra holdets ellers rapfodede angribere. Mod kampens slutning fik hjemmeholdet tilkæmpet sig mere og mere plads på banens midte. Og det kastede et langt mere direkte spillede spansk mandskab af sig. Men de fik aldrig for alvor testet Roman Weidenfeller i Dortmunds mål. Resultatet betyder nu, at Dortmund har alle muligheder for at spille sig i semifinale på klubbens skræmmende hjemmebane, hvor kun få hold får fuld valuta med hjem fra. I hvert fald kan de gul-blusede tyskere næppe være lige så indeffektive foran mål, som tilfældet var på La Rosaleda i går aftes.

Mest læste i dag

Malaga spilledes i aftes 0-0 hjemme mod Borussia Dortmund i den første af to kvartfinaler i Champions League. Dermed lever håbet om at fortsætte klubbens imponerende færd i toppen af det europæiske fodbold-hierarki videre, om end lidt svagere.

På hjemmebanen La Rosaleda var Malaga-spillerne dog i perioder pressede, heldige og godt hjulpet på vej af holdets yderst velspillende målmand.

Men spanierne lever, selv om returopgøret på tirsdag i Tyskland bliver mere end svært mod mægtige Dortmund.

Lever i nuet

Det med at drømme handler for Málaga lige så meget om at leve i nuet.

For det økonomisk pressede spanske hold kan meget vel komme til at vente længe på igen at spille med om de europæiske klubtrofæer.

Således kæmper Málaga i øjeblikket en appelsag mod UEFA, der grundet rod i klubbens skrantende økonomi, har udelukket klubben fra at deltage i de europæiske turneringer i den kommende sæson.

Derfor skal muligheden for at lege med, hvor fodbold-Europa funkler klarrest, nydes til sidste spilleminut.

Vilde Willy

Dortmund gjorde ellers sit til slutte Málagas europæisk liv.

Som altid gik tyskerne til opgøret med filosofien om at angribe sejren hjem.

Og anført af de tre offensive troldmænd Marco Reus, Mario Götze og Robert Lewandowski kom Dortmund frem til flere fine chancer.

Men skarpheden manglede. Og hos Málaga var holdets argentinske målmand Willy fantastik spillende og reddede afslutninger fra såvel nært hold som fra distancen gennem hele opgøret.

Den 31-årige keeper stod således efter kampen noteret for syv redninger, hvoraf flere bestemt var kan puttes i kategorien over oplagte scoringschancer.

Málaga havde også sine muligheder og størst ved franske Jérémy Toulalans, hvis hovedstød blev headet væk ved forreste stolpe efter hjørnespark i Dortmunds ende.

Afgøres i Tyskland

De tyske mestre fortsatte ufortrødent i anden halvleg. Men afbrænderne flød fortsat fra holdets ellers rapfodede angribere.

Mod kampens slutning fik hjemmeholdet tilkæmpet sig mere og mere plads på banens midte. Og det kastede et langt mere direkte spillede spansk mandskab af sig. Men de fik aldrig for alvor testet Roman Weidenfeller i Dortmunds mål.

Resultatet betyder nu, at Dortmund har alle muligheder for at spille sig i semifinale på klubbens skræmmende hjemmebane, hvor kun få hold får fuld valuta med hjem fra.

I hvert fald kan de gul-blusede tyskere næppe være lige så indeffektive foran mål, som tilfældet var på La Rosaleda i går aftes.