Se billederne: Manchester City er igen tophold

Manchester Citys hjemmepublikum fik lørdag oprejsning fra midtugenederlaget til Bayern München, da Everton måtte tage hjem med et 1-3-nederlag i bagagen.

Alvaro Negredo, Sergio Agüero og et selvmål af Everton-målmand Tim Howard forseglede Evertons skæbne efter tidligt føringsmål fra lejesvenden Romelu Lukaku.

Med sejren overhaler Manchester City lørdagens modstander Everton i den samlede stilling. Manager Manuel Pellegrinis stjernehold har nu 13 point og indhenter dermed Liverpool og Tottenham på de to pladser lige bag førerholdet Arsenal.

I hvert fald indtil de øvrige hold har spillet deres kampe i denne weekend.

Men det hele begyndte med en lovende Everton-føring. En føring der for første gang nogensinde endte med, at Liverpool-holdet alligevel tabte til Manchester City.

Det kan godt være, at Romelu Lukaku endnu ikke har sat aktiver ind på målkontoen hos sin ejer Chelsea, men med 21 mål i 38 kampe som udlejet til West Bromwich og Everton kan man godt forstå, hvis José Mourinho overvejer at hente belgieren hjem igen til en ny chance på Stamford Bridge.

Den muskuløse angribers scoring var i øvrigt mål nummer 50 scoret af en belgier i Premier League i indeværende kalenderår. Et antal der kun er overgået af de mange englændere på den hjemlige scene, og i én af verdens stærkeste ligaer fortæller det faktum meget godt, hvorfor Belgiens stjerneparade af et landshold er udskreget som ubehagelig udfordrer til de store lande som værtslandet Brasilien og Argentina til VM næste sommer.

Men før Romelu Lukaku fik lov at gøre det hele til en belgisk fest, var der lige en uhyre varm spanier og en superstjerne af en argentiner, der ville lege med.

Manchester Citys genkomst begyndte dog med en ivoriansk genialitet. Yaya Touré viste udsøgt balance og overblik, da han fandt spanske Alvaro Negredo i dybden efter 17 minutters spil. 1-1.

Den fysisk stærke Negredos mål var det 20. liga-mål fra ham i kalenderåret 2013, og han begynder for alvor at ligne en fast partner til Sergio Agüero, som ikke lader topdyre Edin Dzeko komme til fadet fra bænken.

Agüero ville dog ikke stå tilbage for sin angrebsmakker, da han kort før pausen scorede til 2-1 efter et dybdeløb til en spids vinkel. Hårdt presset hamrede han bolden fladt i det lange målhjørne. Målmand Tim Howard kunne ikke undgå at se lidt dum ud, selvom skuddet var udført til nærmest perfektion.

Igen i anden halvleg måtte Tim Howard rode forgæves ved stolpen, da Agüero var heldig med, at hans skud fra straffesparkspletten dansede ind i mål via stolpen og Tim Howards hoved. Selvmål.

Målmanden havde ellers læst, at argentineren ofte placerer sine straffespark fladt til venstre for målmanden.

Igen var Yaya Touré manden, der åbnede Evertons forsvar ved at spille Pablo Zabaleta flot fri, hvorefter Seamus Coleman fik flået lidt for meget i en City-spiller, der ikke ligefrem var svær at få til at kaste sig til jorden og fremprovokere straffesparket.

 

Dagens Gossip