Se billederne: Mange kvæstet under tyreløb i Pamplona i Spanien

Mindst 23 personer er blevet kvæstet under tyreløb ved San Fermin-festivalen i Pamplona.

De mange vovehalse, som løber med tyrene i de smalle gader, blev under lørdagens løb fanget ved en smal indgang til selve arenaen, hvor løbet slutter, skriver Reuters.

Dermed har årets tyreløb i San Fermin været en af de mere voldsomme. Fredag blev flere mænd, der løb med tyrene, kvæstet, herunder en 19-årig amerikaner der fik ødelagt sin milt.

I lørdagens løb gik det ud over endnu flere. De lokale myndigheder oplyser, at især en 19-årig spanier er alvorligt kvæstet efter nærkontakt med en frådende tyr, mens en 28-årig mand fra Irland er blevet kvæstet i brystregionen af tyrehorn, og en 35-årig amerikaner er blevet ramt i balderne.

Under lørdagens løb opstod der en flaskehals, da de mange løbere havde formået at lukke en port til tyrefægtningsarenaen, som normalt er åben. Det medførte, at løbere og tyre stod som sild i en tønde i omkring to minutter, og flere personer blev i den forbindelse både stanget og trampet på af tyrene.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Tyreløbet i San Fermin blev gjort berømt af forfatter Ernest Hemingway, som beskrev løbet i en af sine bøger, og stammer efter sigende helt tilbage fra 1300-tallet.

I de seneste 100 år er 14 personer blevet dræbt i løbene, hvor både spanske og udenlandske vovehalse fester i løbet af natten og iklæder sig hvidt tøj og røde tørklæder til morgenens løb. Det sidste tyreløb under San Fermin-festivalen løber af stablen søndag morgen.

Tyrene bliver som regel dræbt, når de kommer ind i ringen.

KLIK PÅ BILLEDERNE FOR FULD STØRRELSE:

 

Dagens Gossip