Se billederne: Massiv olympisk jubel i Tokyo

Tokyo vandt kapløbet over først Madrid og senere tyrkiske Istanbul i den afgørende afstemning om at blive værtsby for OL om små syv år.

Mange japanere havde holdt sig vågen natten igennem, mens andre stod tidligt op for at overvære afgørelse fra den internationale olympiske komités afgørelse i Buenos Aires i Argentina, da nyheden om værtsskabet tikkede ind i de sene nattetimer lokal tid.

Kl. 5.20 udløste præsidenten for den internationale olympiske komité, Jacques Rogge, spændingen, hvorefter jublen kunne bryde ud overalt i Japan. Flere offentlige personer dedikerede OL-værtsskabet til de områder af landet, der blev hårdest ramt af det voldsomme jordskælv, som kostede flere tusinde japanere livet i marts 2011.

- Vi ønskede legene så meget, sagde en grædende lykkelig formand for handelskammeret i Tokyo, Tadashi Okamura, til de 1200 mennesker, som var samlet i kammeret.

I Istanbul var skuffelsen derimod ikke til at tage fejl af. Flere hundrede mennesker havde samlet sig på en af Istanbuls største pladser i håbet om at skulle feste og fejre, at de olympiske lege for første gang i historien ville komme til landet. De måtte dog skuffende se til, mens Istanbuls guvernør forsøgte at dulme skuffelsen.

- Vi viste i dag, at vi er en seriøs kandidat, så jeg mener ikke, at vi har tabt. Vi er et folk, som elsker at konkurrere, og vi vil fortsætte med at forsøge.

- Tyrkiet er det bedste muslimske land i verden, og havde vi vundet OL, kunne vi have vist vejen for den muslimske verden. Men en dag vinder vi, siger Huseyin Avni Mutlu.

Kun få minutter efter afgørelse tikkede ind fra Argentina, var pladsen i den tyrkiske storby tømt for mennesker.

Ifølge kronprins Frederik er der noget at se frem til, når Tokyo i sommeren 2020 åbner sig for tusindvis af atleter, tilskuere og medier:

- Jeg tror, at både atleter og tilskuere kan glæde sig til OL i Tokyo om syv år, skriver Frederik i en sms til DR Sporten efter valget af den japanske hovedstad.

- OL kommer til at foregå i hjertet af Tokyo med gåafstand mellem de fleste arenaer, midt i den pulserende og fantastiske storby, fortsætter kronprinsen.

 

 

Dagens Gossip