Se billederne: Moseliget Dronning Gunhild fik kikkertundersøgelse

VejleMuseernes hovedattraktion i det kommende kulturmuseum i Spinderihallerne, Dronning Gunhild, blev onsdag undersøgt af et hold af eksperter fra København og Århus. Tre retsmedicinere, en øre-næse-hals-specialist, en geolog og en arkæobotaniker (ekspert i planterester fra arkæologiske udgravninger) samledes onsdag omkring jernalder-moseliget og udførte en endoskopi på det 135 cm høje kvindelig. Formålet med undersøgelsen var at undersøge rester af organer og tage prøver af dem.

Forskerne tog prøver fra hjertet, fra bughulen og fra korsbenet, men det er endnu uvist, hvilken viden prøverne kan give forskerne og dermed VejleMuseerne. Holdet støvsugede også moseliget i lungeregionen, og disse prøver kan muligvis indeholde spor af pollen, som kan fortælle, på hvilken tid af året jernalderkvinden trak vejret for sidste gang og blev anbragt i mosen. Prøverne ventes analyseret om 2-3 uger.

Moseliget fra Haraldskær, bedre kendt som Dronning Gunhild, tager sin hædersplads i KulturMuseet Spinderihallerne, som VejleMuseerne åbner i begyndelsen af marts.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip