Se billederne: Nu kører Fredericias busser på naturgas

Busserne i Fredericia kører som de første i landet nu på naturgas efter Fredericia Kommune, Naturgas Fyn og Tide Bus tirsdag indviede en ny gastankstation i Fredericia.

Naturgas er allerede nu grønnere end både diesel og benzin. Og snart er biogassen klar til at blive indfaset i køretøjerne via det landsdækkende naturgasnet. Biogassen er fuldstændig CO2-neutral og kan derfor reducere en stor del af transportsektorens omfattende CO2-udledning.

Før den officielle indvielse af gastankstationen i Fredericia gennemførte de tre parter i samarbejde med Fiat, Volkswagen, Scania og Mercedes en opsigtsvækkende paradekørsel med biler, busser og lastbiler drevet på gas.

Paraden kørte fra Naturgas Fyns hovedkvarter og til tankstationen i Fredericia via de fynske landeveje og den gamle Lillebæltsbro.

Projektet er støttet af Trafikstyrelsens Center for grøn transport, mens Sydtrafik står bag udbuddet af den kollektive bustransport, som Tide Bus varetager. Til den opgave har Tide Bus indkøbt 11 nye gasbusser.

Fra årsskiftet skal tankstationen også servicere P. Fournaises fem renovationskøretøjer, der er indkøbt hos Scania.

 

Dagens Gossip