Se billederne: Ny brand i nat sammenlignes med Frihedsmuseet

Københavns Politi er fortsat ikke kommet tættere på en opklaring af, om nattens brand på en café på Langelinie er påsat.

Men mistanken er der. Dels var caféen var lukket, da branden opstod, og dels har politiet fået meldinger om, at en mand i mørkt tøj er set løbe fra stedet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og mistanken om en påsat brand får nu politiet til at finde sporene fra den påsatte brand på Frihedsmuseet for mindre end tre måneder siden frem igen for at se, om der skulle være sammenfald.

- Vi har selvfølgelig talt om det og har det inde i vores overvejelser, siger vagtchef hos Københavns Politi, Arne Aabech.

- Det er jo almindelig efterforskning at se på, hvad har været af brande i området. Så det er noget, vi tager hensyn til i efterforskningen, siger han.

Frihedsmuseet - der den 28. april brændte ned til grunden efter en påsat brand - ligger godt 500 meter fra den café, der pludselig brød i brand i nat.

- Uanset om branden er i nærheden af en anden brand eller ej, så vil man jo tage de spor, der er. Og efterfølgende må man jo se på, om det svarer til de spor, der er fundet på et andet brandsted, siger Arne Aabech.

SE OGSÅ: Påsat brand i cafe på Langelinie i København i nat

Langelinie, en af Københavns mest kendte strækninger, måtte afspærres af frygt for en eksplosionsbrand på en café.

Politiet fik anmeldelsen om branden i caféen, der ligger lige ved skulpturen Isbjørnen, omkring 01.15.

Ifølge politiet var der meget kraftig røgudvikling, ligesom politiet formoder, at der har fundet en gaseksplosion sted på den lukkede café.

Signalementet af den mand, som vidner har set løbe fra stedet er forholdsvis sparsomt. Der skulle tale om en dansk mand i alderen 20-40 år, iført mørkt tøj og mørk baseballkasket. Han skulle være omkring 180 centimeter høj.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip