Se billederne: Prinsesse Marie åbnede ”Havet in Action” i Kattegatcentret

En tre meter lang interaktiv model af en hvidhaj og en tur i havkajak fra Nordpolen til Sydpolen var blandt de ting, Prinsesse Marie oplevede, da hun i dag åbnede en ny stor oplevelseszone i Kattegatcentret/Havets Hus kaldet ”Havet in Action”.

Oplevelseszonen byder på et væld af oplevelser målrettet dem, der lærer bedst ved at bruge krop og hjerne på én gang.

- I ”Havet in Action” skal man bruge sine egne kræfter til at lære om havets kræfter. Grundidéen er at give vores gæster helt nye oplevelser med relation til havet, som de ellers ikke ville få, fortæller konstitueret direktør og udstillings- og formidlingschef i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.

Prinsessen modtaget af en flåde af havkajakker

Dagen startede præcis klokken 13, hvor Kongehusets krone 65 rullede ind foran Kattegatcentret/Havets Hus i strålende solskin.

Ud på den havblå løber trådte en smilende og aldeles veloplagt Prinsesse Marie, som blev taget godt imod af Kattegatcentrets mascot Sharky og en masse glade børn klædt ud som prinser og prinsesser fra børnehaven Vores Hus i Grenaa.

Parat til at byde Prinsessen velkommen stod også Karsten Bjerrum Nielsen sammen med borgmester i Norddjurs Kommune og bestyrelsesformand for Kattegatcentret/Havets Hus, Jan Petersen - og den 6-årige blomsterpige Iben, der havde den store ære at overrække en buket bestående af havblå blomster - og blåmuslingskaller - til prinsessen.

Da den nye oplevelseszone har fokus på havets enorme kræfter gik følget først ud til Kattegatcentrets lagune, hvor kajakroere fra DGI Karpenhøj kom sejlende til og lavede grønlændervendinger.

Prinsessen sejlede i havkajak

Under besøget kom prinsessen blandt andet helt tæt på isbjerge og springende delfiner, da hun uden tøven tog en pagaj og satte sig i en havkajak og sejlede fra Ishavet i nord mod Antarktis i syd.

Hun pumpede sig også til en storm og aktiverede en tre meter lang realistisk model af en hvidhaj, ved at røre ved den. Via projektioner og grafik blev hvidhajen spil-levende, og billeder, tekst og grafik om det fascinerende toprovdyr tonede frem på en storskærm.

- Jeg er meget imponeret og vil anbefale det til alle. Det er en rigtig god måde at lære om livet i havet, og interaktivitet virker godt hos børn. Vi kommer helt sikkert igen - det har vi allerede aftalt, sagde Prinsesse Marie, inden hun igen satte sig ind i krone 65.

 

Dagens Gossip