Se billederne: PSV og Milan delte i tæt kamp

Det var nok ikke kun italienske og hollandske fans, der tirsdag aften sad og bed negle, da PSV tirsdag tog mod AC Milan. Danske Christian Eriksen har nok heller ikke brug for en neglesaks i de kommende uger. De to playoff-kampe kan nemlig meget vel afgøre hans fremtid.

I tirsdagens udgave af den hollandske avis De Telegraaf skriver sportsredaktør Jaap de Groot, nemlig, at AC Milan med stor sandsynlighed byder på Christian Eriksen, hvis de kvalificerer sig til Champions League. Et skifte, som den danske kreatør tidligere har talt varmt om.

Det hjalp nok ikke på den danske kreatørs nerver, at Phillip Cocus unge PSV Eindhoven-mandskab så mere tændte ud end Milan-mandskabet. Med et højt pres og masser af aggressivitet fik de presset de italienske gæster i bund - og efter syv minutter var den hjemvendte søn Ji-Sung Park tæt på at give PSV en drømmestart. Hans forsøg gik dog tæt forbi mål.

Bedst som hjemmepublikummet varmede op til en scoring, viste AC Milan, hvor meget europæisk rutine betyder. I en forholdsvis ufarlig situation gled en PSV-forsvarer, og pludselig stod Stephan El Shaarawy helt blank foran kassen - og her svigtede stortalentet ikke. Stik mod spil og chancer viste måltavlen 0-1 efter 15 minutter.

Minuttet efter brændte det igen på foran PSVs mål igen. Balotelli svingede højreskøjten fra 35 meter, men til al held for PSV prellede skuddet af mod overliggeren.

Hollænderne fortsatte dog ufortrødent med deres aggressive pres og var i flere situationer tæt på at få det forløsende mål. Blandt andet viste nyindkøbet Adam Maher, hvorfor PSV har smidt 50 mio. kr. efter ham. Kort inde i anden halvleg snød han et par mand med nogle flotte driblinger - og selvom han flot fik afsluttet forbi Christian Abbiati i Milan-målet, stod træværket endnu engang i vejen.

Efter 60 minutter kom forløsningen endelig. Midterforsvareren Jeffrey Burma afsluttede fra 40 meter, og skuddet gav et så stort knæk, at Christian Abbiati i Milans mål ikke kunne holde den. I stedet gav han en returbold, som sprang direkte ud til Tim Matavž, der til stor jubel for det meste af Philips Stadion kunne udligne.

Begge hold virkede herefter tilfredse med det uafgjorte resultat, og selvom både El Shaarawy og Philippe Mexès havde muligheden for at sikre Italienerne det bedste udgangspunkt før returopgøret, havde de ikke skarpheden, da det gjaldt.

Dermed kan de to hold og Christian Eriksen godt indstille sig på endnu en nervepirrende aften, når returkampen bliver spillet den 28. august i Milano.  

Se billederne nedenunder......

Aftenens resterende playoff-kampe (første kamp) til CLs gruppespil:

- Shakhter Karagandy 2 - 0 Celtic

- Lyon 0 - 2 Real Sociedad

- P.Ferreira 1 - 4 Zenit Petersburg

- Viktoria Plzen 3 - 1 Maribor

 

 

 

Dagens Gossip