Se billederne: Skanderborg Festival slår egne rekorder

Med Prince som årets helt store trækplaster kan Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg notere sig endnu et rekordår. Mange timer før skovfesten slutter sent søndag med et andet hovednavn Kings of Leon, så har festivalen omsat for mere end hele sidste år.

- Til og med lørdag har vi i barer og madboder solgt for omkring 55 millioner kroner, så vi ligger omkring 3,5 millioner over sidste år, siger pressetalsmand Poul Martin Bonde. Sidste år blev den endelige omsætning inklusive billetsalg, men minus moms, på 110 millioner kroner. Hvilket også var en rekord.

Festivalen er dermed økonomisk blevet belønnet for sin satsning i år på et markant forøget musikbudget. Det skete for at forhindre en gentagelse af 2012, hvor det først lykkedes at få solgt de sidste partoutbilletter ved selve festivalens start.

- Nu kan vi heller ikke blive større. Men vi kan fortsat forfine festivalen herunder se på, om indretningen kan forbedres, siger Poul Martin Bonde i forlængelse af anmelderkritik af for stor trængsel under de største koncerter.

Trods det massive alkoholforbrug og periodisk trængsel i de tætpakkede menneskemængder i skoven er festivalen alligevel ifølge politiet afviklet i en forholdsvis fredelig atmosfære.

De alvorligste forbrydelser frem til søndag er et voldtægtsforsøg mod en 20-årig kvinde, syv voldssager herunder en kvinde, som blev skoddet i ansigtet med en cigaret og slået både med hånden og en flaske. Til gengæld har der været et klart fald i antallet af slagsmål fra 35 til 15 fra året før.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Dertil kommer tre røveriforsøg, omkring 100 overtrædelser af lov om euforiserende stoffer via en målrettet indsats, hvor politiet har beslaglagt i alt 600 gram. Og så har der været gang i telttyverier af kontanter og iPhones. Det er dog lykkedes politiet at fange fem af gerningsmændene.

- Men når man tænker på de mange mennesker, der er samlet, så er festivalen forløbet fantastisk og som forventet, siger vicepolitiinspektør Andreas Bryld Hansen fra Skanderborg Politi.

Se billeder fra Smukfest nedenunder.....

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip