Se billederne: Soldater mødt med kram i Kastrup

Første halvdel af soldaterne er søndag middag landet i Kastrup, mens de resterende lander på Flyvestation Karup klokken 13.20, skriver bt.dk.

Soldaternes gensyn med deres kære blev dog forsinket en dag, først på grund af en sandstorm og derefter fordi, at det fly, som skulle hente dem, ramte en fugl under indflyvningen til Camp Bastion.

Til gengæld landede det længe ventede Hold 15 en halv time før det planlagte tidspunkt søndag, og soldaterne kunne dermed allerede klokken 12.00 falde i armene på de mange ventende kærester, ægtefæller, forældre, venner og børn, der var mødt op i Kastrup Lufthavn.

BTs udsendte reporter fortæller, at den ventende skare næsten holdt vejret, mens lyden fra flyets brummende motor kom nærmere og nærmere, og at et hav af dannebrogsflag begyndte at flagre, idet flyet endelig kom til syne.

Da bagklappen på det store fly åbnede sig, og de hjemvendte soldater en efter en begyndte at gå deres pårørende i møde, blev de mødt med jubel og tilråb, i takt med at deres familier fik øje på dem.

Og gensynsglæden var da heller ikke til at overse. Flere løb de hjemvendte soldater i møde og faldt dem om halsen i store omfavnelser og med tårerne løbende ned af kinderne.

»Det er bare så dejligt at have ham hjemme. Det har været ret underligt at gå rundt uden ham,« siger 32-årige Louise Øster, hvis mand for tredje gang har været udsendt i Afghanistan, til bt.dk.

Hun ventede blandt de mange andre pårørende i Kastrup Lufthavn med parrets fem måneder gamle datter på armen.

Soldaternes hjemkomst markerer desuden et skifte i den danske Afghanistan-indsats, idet Danmark efter mere end 11 års indsats og med 43 tab nu indtager en langt mere tilbagetrukket rolle som en del af de internationale styrkers tilbagetrækning fra landet.

23. juli forlod de danske styrker således Camp Price ved byen Gereshk efter seks års tilstedeværelse i området. Der er stadig godt 400 danske soldater tilbage i Afghanistan, som afløses de kommende dage og uger.

 

Dagens Gossip