Se billederne: Spillested får backstage i gammel postsorteringsvogn

Spillestedet Godset i Kolding indviede fredag nye backstagefaciliteter i en ombygget togvogn, der før Storebæltsbroens åbning blev anvendt til at fragte post mellem landsdelene.

Den tidligere postsorteringsvogn er nu indrettet med spiseafdeling og lounge, hvor Godsets optrædende kunstnere kan lade op inden koncerter.

Dermed råder Godset nu over, hvad der må betegnes som Danmarks mest unikke backstagelokaler.

Leder af Godset, Christian Haugk fortæller, at Godset manglede plads til depot og til backstage.

- Vi fandt to kreaturvogne i Fredericia. Og så havde de også denne postsorteringsvogn på 26 meter, som vi fik med i handlen. Vores idé er nu realitet. For med postsorteringsvognen kunne vi få lavet backstage-faciliteter til vores orkestre, siger Christian Haugk til dagens.dk.

Godset har flere ideer i støbeskeen, afslører Christian Haugk:

- Vi har en drøm om at fortsætte godsvogne-udbygningen. På længere sigt kunne vi lave et par sovevogne, hvor publikum kan booke en sove-coupé. Men ønsket er også en restaurantvogn, hvor folk vil kunne kigge ud over Kolding Inderhavn, slutter Christian Haugk.

Renoveringen af postsorteringsvognen - og yderligere to vogne, der anvendes til depot, har kostet 815.000 kroner og er blandt andet finansieret af ”Byggeriets Ildsjæle” under Realdania.

Spillestedet Godset er beliggende i Koldings gamle godsbanegård og har plads til 700 gæster, og togvognene holder på bygningens nærmeste spor, der ikke længere bruges af DSB.

 

Dagens Gossip