Se billederne: Streetracere i Esbjerg fejrede beslutning om ny bane

Som vi torsdag kunne fortælle her på dagens.dk, så har byrådet i Esbjerg nu besluttet, at der skal anlægges til ny bane til streetracerne i Esbjerg.

Det er de konservatives Henrik Vallø der fortæller, at der i kommunens budget nu er lavet plads til den nye bane ved Korskroen uden for Esbjerg. Uden der dog endnu er sat konkrete kroner på hvad de 400 meter asfalt skal koste.

- Vi afventer nu miljømyndighedernes godkendelse, og så er anlægget klar i starten af 2014, siger han til dagens.dk.

Anlægget ventes at kunne etableres for omkring tre millioner kroner, og det interessante ved beslutningen er, at det bliver det første lovlige anlæg til streetracerne i Danmark.

Som det er lige nu, er de mange streetracere landet over henvist til ulovlige arrangementer, der typisk afvikles i øde industriområder. Og mange steder har der længe været ønske om løsninger som det der nu er på vej i Esbjerg.

Derfor er der selvfølgelig glæde over Esbjerg Byråds beslutning.

I aftes mødtes et par hundrede bilglade mennesker op ved Shell ved Korskroen uden for Esbjerg, hvor det nye anlæg skal ligge sammen med det lokale speedwaycenter.

- På trods af regn, blæst, landskamp og kort varsel mødte der alligevel et par hundrede op. Flaget var hejst på bilerne, der blev sparket dæk og folk jublede. Nogle var kørt langvejs fra for at komme og dele glæden og en tale blev efterspurgt, fortæller Morten Henriksen fra Striben Esbjerg, der er den lokale afdeling for streetracerne i Sydvestjylland.

- Shell lukkede os derfor ind i tørvejr og læ, hvor alle luttede øre, stillede spørgsmål og kom med forslag. Det hele sluttede med kæmpe klapsavle, siger en meget tilfreds Morten Henriksen til dagens.dk.

Klik dig igennem vort billedgalleri, og se billederne fra i aftes.

 

Dagens Gossip