Se billederne: Tæt kamp om europæiske pladser i Premier League

Liverpool kommer sandsynligvis ikke til at spille europæiske i næste sæson, fordi holdet ikke har været god nok til at hente point på hjemmebane i den igangværende turnering. Og søndagens kamp på Anfield Road, hvor West Ham var på besøg, kunne kun bekræfte den tendens.

Liverpool havde ellers muligheden for at æde sig ind på nogle af de foranliggende mandskaber, da Tottenham og Everton, der ligger lige foran Liverpool i tabellen, spillede 2-2 på White Hart Lane.

Men med 0-0 på Anfield er intet ændret for Liverpool, og med seks kampe igen bliver det i hvert fald ikke lettere for Daniel Agger & Co. at nå en af de fem topplaceringer i Premier League, der her og nu giver adgang til europæiske kampe.

Daniel Agger gav ellers sit besyv med, da han i 83. minut hamrede et drøn af et langskud af sted mod West ham-keeper Jussi Jaaskelainens mål. Men som så meget andet for Liverpool denne søndag, så blev det ved lige-ved-og-næsten.

Skudstatistikken var ellers klart i Liverpools favør, men alligevel var West Ham uhyre tæt på at hente den første ligasejr på Anfield i 50 år, da Jack Collisons hovedstød efter hjørnespark i 86. minut kun med nød og næppe blev reddet på Liverpool-stregen med låret af Lucas Leiva.

I de fem minutters tillægstid var der tale om et regulært powerplay fra Liverpools side mod West Hams mål, men idéerne til at dirke London-holdets kompakte forsvar op havde Liverpool ikke. Og så endte det i endnu et skuffende pointtab til Liverpool på hjemmebane.

- Vi var outstanding, hvad vores spil angår. Den indsats, spillerne lægger i kampen, var virkelig god. Vi manglede bare, at en smule held ville gå vores vej. Jeg er skuffet over, at Daniel Sturridges mål blev underkendt for offside, da jeg mente, at scoringen var onside, sagde Liverpool-manager Brendan Rodgers på bbc.co.uk med henvisning til den scoring midt i første halvleg, som ikke blev godkendt.Tottenhams manager Andre Villas-Boas så sit hold komme foran mod Everton allerede i første minut på et mål af Adebayor, men Everton vendte kampen med to mål af Jagielka og Mirallas, og så måtte Gylfi Sigurdsson redde en uafgjort til hjemmeholdet til allersidst.

- Det ser ud til, at kampen om de tre pladser i Champions League vil fortsætte til sidste spillerunde. Det er en del af spillet, hvor alting skifter meget hurtigt i Premier League, men vi har været i denne situation før, og man er nødt til at kunne håndtere presset, sagde Andre Villas-Boas efter opgøret til bbc.co.uk.

Det pres så Chelsea ud til at forvalte bedst søndag, da holdet forhindrede Paolo Di Canio i at få en god start i Sunderland som manager, fordi Londonholdet i anden halvleg vendte nederlag til sejr på mål af Matt Kilgallon (selvmål) og Branislav Ivanovic, efter at Cesar Azpilicueta på endnu et selvmål havde bragt Sunderland foran sekunder før pausen.

Sejren sender Chelsea op på Premier Leagues Champions League-givende tredjeplads foran netop Tottenham, der nu også kan mærke Arsenals ånde i nakken i jagten på Europa Cup-pladser.

 

 

Dagens Gossip