Se her hvad du skal gøre: Svindel med mobilopkald fortsætter

Søndag advarede vi her på dagens.dk mod telefonsvindlere fra Chile, der ringer til din mobiltelefon. Læs artiklen her.

Det var et konkret nummer, nemlig +56 56 197 1856, som svindlerne isæt brugte i går.

Fupnummeret går ud på, at de ringer til dig, og gerne så hurtigt at du ikke når at tage telefonen. Det sker for at få dig til at ringe tilbage til dem, og når/hvis du gør det, ringer du til et overtaskeret nummer, hvor de så kan indkassere op mod 100 kroner.

Så lad være med at ringe tilbage til disse udenlandske numre du ikke kender. Vi skal præcisere, at det ikke koster noget at svare når de ringer til dig - det er først når du ringer tilbage, at det koster dig penge.

Rigtig mange af jer brugere har skrevet til os her på redaktionen med jeres oplevelser af svindelnummeret. Og det viser sig, at det ikke kun er det omtalte nummer der bruges, men også andre der starter + 56.

Teleselskaberne, herunder TDC, forsøger løbende at blokere de konkrete fusker-numre, men svindlerne bruger så i stedet nye.

Er du blevet snydt kan du forsøge at tale med dit teleselskab om at få pengene tilbage igen.

- Jeg blev ringet op af: +56651871974 lige nu..., skrev Elisabeth N Behrend her på vores side over midnat i nat.

- Jeg er lige blevet ringet op af dette nummer: +56 65 197 1874 - godt jeg slog det op og stødte på dette site :D, lyder det fra Camilla Yoo Kristensen.

- Her til morgen så jeg at der var et ubesvaret opkald og hov det er det nummer :-( jeg havde delt siden på FB, skriver Mette Lykke.

- Min datter er blevet ringet op 8 gange inden for et par dage på to forskellige Tlf nr 56651971778 - 56651971884, fortæller Linda Charlotte Watt Hermansen.

Fortsæt endelig med at skrive jeres erfaringer herunder, så vi kan advare andre mod svindelen.

 

Dagens Gossip