Se hvor i Danmark man hyrer flest østarbejdere

Sidste år slog østarbejdere i Danmark ny rekord. Og på Fyn har de førertrøjen på i forhold til resten af landet.

Her er 4,8 procent af jobbene besat af arbejdere østfra. Det er 50 procent mere end gennemsnittet i Danmark. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens database Jobindsats.dk.

Husk at tilmelde dig vores nye side om dagpenge på Facebook - klik her

- Problemet er, at vi har rigtig mange ledige, der er blevet skubbet ud. Vores medlemmer kan ikke konkurrere med lønninger på 50-80 kroner i timen, siger Charlotte V. Petersen, der er formand for blandt andre gartneriarbejdere i 3F-Odense, til Fagbladet 3F.

Halvdelen af østarbejderne på Fyn arbejder i de grønne job, som landbrug og gartneri.

På det fynske gartneri, Alfred Pedersen & Søn., arbejder 177 østarbejdere med at plukke tomater. Arbejde, som danske ansatte tidligere udførte. Nu er der blot en håndfuld danskere tilbage.

- Det er bestemt ikke, fordi vi har noget imod at ansætte danskere. Hvis der er dygtige og kvalificerede ansøgere, så ansætter vi dem, siger direktør Mads Pedersen.

I sommer sendte 3F' a-kasse i samarbejde med jobcentret i Odense et brev og tilbød at formidle de ledige på Fyn til samtlige arbejdsgivere inden for gartneri og landbrug.

- Vi fik ikke et eneste svar. Virksomhederne siger, de ikke kan få danskere til at søge arbejdet. Men det er en fornærmelse mod de ledige, siger Charlotte V. Petersen.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip