Se og Hør får chef med tabloid i blodet

Aller Media har ansat Niels Pinborg som chefredaktør for ugebladet Se og Hør. Han tiltræder jobbet 1. november 2013, skriver Aller i en pressemeddelse, og han kommer fra en stilling som chefredaktør for MetroXpress.

Niels Pinborg afløser Kim Henningsen, der trak sig fra posten i juni på grund af sygdom. »Stillingen som chefredaktør på Se og Hør er et drømmejob for mig. Jeg har tabloid-journalistik i blodet, og Se og Hør er for mig at se den optimale formidler af tabloid-journalistik. Jeg ser frem til at stå i spidsen for Danmarks stærkeste sladderredaktion, der også fremover, som de første, skal forsyne danskerne med gode, afslørende nyheder om de kendte og kongelige,« siger Niels Pinborg ifølge pressemeddelelsen.

Niels Pinborg er 39 år og har gennem mange år arbejdet på Ekstra Bladet, dels på avisen og dels på ekstrabladet.dk. Hans journalistiske udgangspunkt er oprindeligt kriminalstoffet, men efter et ophold som Ekstra Bladets korrespondent i London har han siden 2008 indtaget chef- og redaktørroller på såvel kriminalredaktionen som på ekstrabladet.dk. Niels Pinborg havde som ledende redaktør ansvaret for ekstrabladet.dks indholdskoncepter på alle stofområder, udviklingen af sitets journalistik og ledelsen af redaktionens medarbejdere.

I foråret 2013 blev Niels Pinborg chefredaktør på MetroXpress i parløb med avisens ansvarshavende chefredaktør Jonas Kuld Rathje. Udgiverdirektør Per Ingdal fra Aller Media ser frem til, at Niels Pinborg tiltræder.

»Med Niels i spidsen for redaktionen har vi fået den helt rigtige leder til at løfte Se og Hør til det næste niveau. Se og Hør klarer sig fornuftigt i et udfordrende marked på print, men oplaget har gennem nogle år været faldende, og læserne konverterer i stigende omfang til digitale medier. Det bliver Niels’ opgave at lede og inspirere Se og Hørs redaktion til fortsat at lave et underholdende ugeblad. Derudover skal han forstærke udviklingen af seoghoer.dk frem mod en bæredygtig forretning på alle digitale platforme,« siger Per Ingdal.

 

 

Dagens Gossip