Se og Hør på afveje: Kate-fotos er ulovlige

Ugebladet Se og Hør bringer ulovlige fotos, når de torsdag udkommer med de meget omtalte topløse billeder af den britiske prins Williams hustru Kate.

Det vurderer pressejurist Oluf Jørgensen, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Så vidt jeg har forstået, er der tale om et paparazzi-foto, der er optaget af hertuginde Kate, som er delvist afklædt og befinder sig på privat område. Det er klart ulovligt, siger Oluf Jørgensen.

I Frankrig, hvor billederne er taget, er der nedlagt fogedforbud mod dem. Og fordi billederne er optaget ulovligt, vil det også herhjemme være relativt let at få nedlagt et fogedforbud.

Ifølge Oluf Jørgensen vil det dog kræve, at det britiske kongehus selv griber ind.

- Det er den krænkede part, der skal gøre det. Det vil sige, at det er hertuginde Kate, som må køre en sag i Danmark for at få det stoppet, siger Oluf Jørgensen.

Hvis udgivelsen af billederne skal stoppes, skal det britiske kongehus altså handle hurtigt. Når de ikke det, vil de dog også have en god sag, hvis de efterfølgende vælger at forsøge at få erstatning.

- Det er ret oplagt. De vil have en god sag i forhold til erstatning eller godtgørelse, som det hedder i Danmark, siger Oluf Jørgensen.

 

Dagens Gossip