SEAHAWK bliver Danmarks nye skibsbaserede helikopter

21/11/2012 15:31

Finn Jensen

Nyheder
Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om MH-60R SEAHAWK skal være forsvarets nye skibsbaserede helikopter. Der er enighed om at anskaffe ni helikoptere, hvilket giver mulighed for at styrke tilstedeværelsen i Arktis samtidig med indsættelse i internationale operationer. Beslutningen er en udløber af det indeværende forsvarsforlig, og på den baggrund, vil forsvarsministeren, nu indstille til Folketingets Finansudvalg, om bevilling til anskaffelsen. Helikopterne, der produceres af amerikanske Sikorsky i samarbejde med Lockheed Martin, planlægges leveret fra 2016 til 2018. Helikopterne leveres til flyvevåbnets Helicopter Wing i Karup.

Mest læste i dag

Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om MH-60R SEAHAWK skal være forsvarets nye skibsbaserede helikopter.

Der er enighed om at anskaffe ni helikoptere, hvilket giver mulighed for at styrke tilstedeværelsen i Arktis samtidig med indsættelse i internationale operationer.

Beslutningen er en udløber af det indeværende forsvarsforlig, og på den baggrund, vil forsvarsministeren, nu indstille til Folketingets Finansudvalg, om bevilling til anskaffelsen.

Helikopterne, der produceres af amerikanske Sikorsky i samarbejde med Lockheed Martin, planlægges leveret fra 2016 til 2018. Helikopterne leveres til flyvevåbnets Helicopter Wing i Karup.