Sejr sender Esbjerg væk fra bundkamp

AGF brændte og brændte, og så snuppede Esbjerg alle tre point på NRGi Arena. Dermed tager holdet et stort skridt væk fra nedrykningsstregen.

Det var ikke ligefrem champagnefodbold i første halvleg, hvor ingen af holdene rigtig formåede at sætte sig på kampen.

Det var dog hjemmeholdet, der var farligst på hurtige omstillinger. Det gav i starten af kampen gode chancer til Casper Sloth, Hjalte Nørregaard og Davit Skhirtladze, men Lukas Hradecky i Esbjergs mål kæmpede for at holde sit fjerde clean sheet i træk, og han agerede i flere omgange redningsmand for udeholdet.

Kort før pausen lykkedes det så endelig for Esbjerg at skabe chancer i den anden ende, hvor Hans Henrik Andreasen misbrugte en dobbeltchance. Han kom højest på et hjørnespark, men Adam Eckersley fik reddet på stregen. Bolden røg ud til Andreasen igen, der denne gang headede lige på målmand Steffen Rasmussen.

I anden halvleg fortsatte AGF med at være farligst, mens Esbjerg kun bed fra sig i små glimt. Ti minutter inde i halvlegen sled Davit Skhirtladze sig fri i Esbjergs felt, men han kom ud i en for spids vinkel, og hans skud gik lige forbi mål. Kort efter var det så Devderianis tur til at brænde, da han få meter fra mål bankede bolden over.

Det var småt med chancerne for Esbjerg, men hvad gør det, når bare man scorer på sine chancer. Med syv minutter igen var Hans Henrik Andreasen på pletten, da han som så mange gange før i sin karriere dukkede frem og sendte bolden sikkert i mål.

AGF var uhyggeligt tæt på at redde det ene point i sidste sekund, men endnu en fremragende redning af Hradecky sikrede Esbjerg de tre point.

Dermed tager Esbjerg sin tredje 1-0-sejr i træk, mens AGF taber for tredje kamp i træk. Det betyder, at Esbjerg nu bider netop AGF på sjettepladsen i haserne.

Aarhusianerne beholder sjettepladsen med 33 point, men Esbjerg er lige efter med 32 point og med en kamp i hånden. 

Næste opgave for Esbjerg bliver den udsatte kamp mod Sønderjyske på tirsdag, inden de i næste weekend møder Randers FC hjemme. AGF skal på fredag en tur til Silkeborg og forsøge at hente en sejr.

 

Dagens Gossip