Seks dræbt af bomber i kurdisk region i Irak

Guvernøren i Arbil, Nozad Hadi, siger til nyhedsbureauet AFP, at de dræbte er medlemmer af den kurdiske sikkerhedstjeneste, Asayesh.

En højtstående sikkerhedsofficer oplyser, at fire bilbomber eksploderede nær sikkerhedstjenestens hovedkvarter i Arbil, hvorefter en selvmordsbomber sprængte en ambulance i luften, da folk var samlet på stedet for angrebet. Kurdistans regionale regering skriver i en erklæring på sin hjemmeside, at fem andre selvmordsbombere blev dræbt, før de var i stand til at detonere sig selv.

Mens det meste af Irak er plaget af vold, der dræber hundredvis af mennesker hver måned, har Kurdistan - en region i bjergområdet ved grænselandet mellem Tyrkiet, Irak og Iran samt et lille hjørne af Syrien og Armenien - i vid udstrækning været forskånet for den dødbringende uro. Således var søndagens angreb det første i Arbil siden maj 2007, hvor en bombe eksploderede nær samme hovedkvarter og dræbte 14 mennesker.

Den irakiske sikkerhedsanalytiker Ali al-Haidari vurderer ifølge AFP, at bomberne er knyttet til kampene mellem jihadister og kurdere over grænsen i Syrien.

 

Dagens Gossip