Seks FN-soldater er dræbt i al-Qaeda-angreb i Mali

Mindst seks soldater fra FN er dræbt og fem såret i et angreb mod en bilkolonne tilhørende FN's fredsbevarende styrke i det nordlige Mali.

De dræbte soldater kom alle fra nabolandet Burkina Faso, oplyser FN-kilder.

Terrornetværket al-Qaedas gren i Nordafrika har taget skylden for angrebet, rapporterer nyhedsbureauet al-Akhbar i Mauretanien, som tidligere har viderebragt troværdige meldinger om angreb fra jihadgrupper i Mali.

I meddelelsen fra al-Qaeda skriver gruppen, at den har dræbt syv soldater. De foreløbige meldinger fra FN lyder dog på seks soldater.

Angrebet skete nær byen Goundam sydvest for Timbuktu, hvor en FN-patrulje faldt i et baghold omkring klokken 11 dansk tid, oplyser FN-styrken Minusma i en meddelelse.

To af FN's køretøjer blev ødelagt ved angrebet. Der er sendt forstærkninger til området, som får støtte fra luften i form af helikoptere, oplyser Minusma.

FN's særlige udsending i Mali, Mongi Hamdi, fordømmer det, han betegner som et "terrorangreb" og tilføjer, at de skyldige vil blive fundet og stillet til ansvar.

Angrebet er et af de blodigste angreb mod FN-styrken i Mali, som er en af verdens farligste fredsbevarende missioner.

Det angreb, der kostede flest dræbte på FN-styrkens side, fandt sted i oktober, hvor ni FN-soldater blev dræbt i Gao-regionen, da militante på motorcykler angreb dem.

Medregnet torsdagens angreb er 36 soldater siden 2013 blevet dræbt i Minusma-styrken, som Danmark også bidrager til.

I slutningen af maj blev tre FN-soldater såret, herunder den danske styrkechef Michael Lollesgaard, da deres bil kørte over en mine.

Lollesgaard kritiserede i sidste måned den dårlige sikkerhed for Minusma-styrken.

- Generelt har vi nogle store mangler, der gør os ekstremt sårbare, sagde han ifølge AFP.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip