Seks rumænske boretyve anholdt på Sjælland

Det er det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud, der i samarbejde med Nordsjællands Politi har anholdt de seks gerningsmænd på to adresser i Københavns Sydhavn og i Tåstrup.

Politiet har i en kortere periode efterforsket mod de anholdte seks personer, der alle er mistænkt for omfattende indbrudskriminalitet ved hjælp af såkaldt ”underboring”.

Gerningsmændene er alle rumænere i alderen fra 22-42 år og flere af dem har i forvejen forbud mod at rejse ind i Danmark.

Politikredsene på Sjælland har i løbet af de seneste to måneder været plaget af mange ”underboringsindbrud”, således er der alene i denne periode modtaget op mod 80 anmeldelser herom fordelt over hele Sjælland.

Det er politiets opfattelse at de anholdte står bag flere af disse forhold, hvilket efterforskningen nu skal klarlægge.

- Under ransagning af de anholdtes opholdssteder, blev der fundet en del effekter i form af IT udstyr og smykker, som formodes at være tyvekoster. Endvidere blev der fundet flere tasker og rygsække med værktøj og bor til brug ved indbrud, oplyser politiet.

Tre af gerningsmændene er blevet fremstillet i et grundlovsforhør hvor fem af gerningsmændene blev varetægtsfængslet i fire uger og den sidste idømt tre måneders fængsel og indrejseforbud.

 

Dagens Gossip