Selvfølgelig kunne han ikke holdes nede

Alligevel er der blevet tvivlet rundt omkring i de mere end tre år, der er gået, siden han en sen novemberaften i 2009 kørte galt i sin bil uden for sit eget hus. Bilulykken i sig selv var harmløs, men den startede en eksplosion af afslørende historier om en golfstjerne, der havde opbygget et glansbillede af sit eget liv - også privat - men som nu blev flået rundt i medierne med historier om affærer i både højre og venstre.

En af dem, der tvivlede på, om Woods nogensinde igen ville nå verdenstoppen, er golfkommentator og redaktør Henrik Knudsen fra Viasat Golf.

»Teknisk set måtte han komme tilbage, for han er en superatlet og en meget intelligent atlet. Mentalt har han også altid været meget stærk, men det var netop på det mentale og sin selvtillid, at han fik kæmpe buler tilbage i 2009, og man må bare ikke undervurdere, hvor fantastisk stor en del af golf, netop det mentale er,« siger Henrik Knudsen og fortæller om en golfspiller, der stod med den mentale udfordring pludselig ikke længere at blive opfattet som noget helt særligt.

»Han havde behandlet folk, som han ville, han havde skabt et drømmebillede af sig selv. Han var gud, og så blev han i den grad pillet ned. Man kan diskutere, om der blev overreageret lidt rundt omkring, og jeg er stadig i tvivl om, at han selv forstår, hvorfor det blev så voldsomt, men det var en voldsom omgang,« siger golfkommentatoren.

Sideløbende med at han altså er ude på den anden side rent sportsligt, så er han det også privat. Der er kommet ro på. Han har fået styr på forholdet sine ekskone og sine børn, og han er nu blevet kæreste med den amerikanske skiløber Lindsey Vonn. Hele offentliggørelsen af det nye glamourforhold viser i Henrik Knudsens øjne i øvrigt, at Tiger Woods på mange måder er den samme lidt lukkede og distancerede stjerne som før krisen.

»Der er ikke ændret ved hans grundlæggende ønske om at ville gemme sig. Hvor hans modsætning og rival Rory McIlroy bare lige så stille begyndte at blive set offentligt sammen med Caroline Wozniacki og møder og taler med pressen sammen, ja så udsender Woods billeder af sig selv og Vonn i et forsøg på at undgå at blive offer for paparazzi-fotografer,« lyder det fra Henrik Knudsen, der sådan helt grundlæggende ikke opfatter, at Woods er kommet ud af krisen som et andet menneske.

»Han er lidt forandret, men også kun lidt. Jeg tror stadig ikke, han kan sætte sig ind, hvorfor folk fandt det, han havde gjort så forfærdeligt. Han er et fænomen og har været det, siden han var 12, og pressen har behandlet ham som et fænomen lige så længe, og det har han ikke altid forstået. Jeg oplever dog en lidt forandret attitude i forhold til, at han i dag ikke har sikkerhedsfolk til at gå og skubbe alt og alle væk ude til golfturneringerne, og at han i lidt mindre grad sætter folk til at afvise alting på sine vegne. Han er blevet lidt mere ydmyg, han gør lidt mere for sine fans, han stiller lidt mere op og lidt mere nærværende. Men kun lidt. Han er jo altså et fænomen,« siger Henrik Knudsen.

Den kommende tid vil blive brugt på spekulationer om, hvorvidt Woods kan vinde US Masters i april. Henrik Knudsen er ikke i tvivl om, at sådan en sejr vil være langt vigtigere for ham end tilbageerobringen af førstepladsen. For Woods lever for majors, og her er stadig en af få rekorder, han ikke er indehaver af. Jack Nicklaus har vundet 18, og Woods har vundet 14 - alle sammen før krisen.

»Men nu er der liv i drømmen om, at han også kan få gang i den del af sit golfspil igen,« siger Henrik Knudsen.

 

Dagens Gossip