Selvmordsbombere stormer politistation i Irak

Fire selvmordsbombere stormede tidligt lørdag morgen ind et politihovedkvarter i en by nord for den irakiske hovedstad Bagdad og dræbte seks politifolk, der var tilknyttet en antiterrorenhed.

Inden de fire bombemænd udløste deres sprængstof foregik en lang skudveksling mellem gerningsmændene og politiet. I en time skød de mod hinanden, og her blev en af de fire angrebsmænd dræbt.

De tre andre sprængte sig selv i luften, da forstærkninger fra hæren begyndte at ankomme til stedet.

Angrebet skete i byen Baiji, cirka 180 kilometer nord for Bagdad.

Det er endnu ikke klart, hvem der stod bag angrebet, men sunnimuslimske ekstremister retter regelmæssigt angreb mod Iraks sikkerhedsstyrker.

Al-Qaedas irakiske og syriske grene fusionerede tidligere på året for at danne en samlet bevægelse, som kalder sig Den Islamiske stat Irak og Levanten. De har flere gange tidligere påtaget sig ansvaret for lignende angreb på begge sider af grænsen.

Intensiveringen af vold i området har rejst bekymring for, at en større konflikt i landet - hvor shiamuslimer, sunnier og etniske kurdere stadig er i gang med at finde en stabil måde at dele magten på - vil vende tilbage.

Ifølge FN blev omkring 800 irakere dræbt i voldshandlinger i sidste måned.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip