Senatet afviser Obamas forslag om bedre baggrundstjek af våbenkøbere

18/04/2013 06:00

BNB

Nyheder
Siden skolemassakren i Newtown i december, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt, har Obama kæmpet for at skærpe våbenlovgivningen i landet. Obama ønsker at udvide kontrollen med våbenkøbere, så den også omfatter de, der køber deres skydevåben på nettet og til våbenshows. Men trods bred folkelig opbakning og opfordringer fra familierne til ofrene for skolemassakren i Newtown, lykkedes det ikke præsidenten at overbevise Senatets republikanere samt nogle demokrater. Afstemningen bliver set som en sejr for den amerikanske våbenlobby med National Rifle Association i spidsen og mange republikanere, der mener, at kontrollen vil krænke deres grundlovssikrede ret til at bære våben. Obama har tidligere fremsat forslag om mindre patronmagasiner og et forbud mod halvautomatiske våben. Disse var dog allerede fjernet fra ændringsforslaget, da der manglede politisk opbakning.

Mest læste i dag

Siden skolemassakren i Newtown i december, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt, har Obama kæmpet for at skærpe våbenlovgivningen i landet.

Obama ønsker at udvide kontrollen med våbenkøbere, så den også omfatter de, der køber deres skydevåben på nettet og til våbenshows.

Men trods bred folkelig opbakning og opfordringer fra familierne til ofrene for skolemassakren i Newtown, lykkedes det ikke præsidenten at overbevise Senatets republikanere samt nogle demokrater.

Afstemningen bliver set som en sejr for den amerikanske våbenlobby med National Rifle Association i spidsen og mange republikanere, der mener, at kontrollen vil krænke deres grundlovssikrede ret til at bære våben.

Obama har tidligere fremsat forslag om mindre patronmagasiner og et forbud mod halvautomatiske våben. Disse var dog allerede fjernet fra ændringsforslaget, da der manglede politisk opbakning.