Senatorer presser Obama efter cubansk våbenfund

Republikaneren Marco Rubio fra Florida, der er medlem af Senatets komité for udenrigsrelationer, siger ifølge Reuters, at Barack Obamas administration bør genoverveje en beslutning fra januar 2011 om at lempe på rejserestriktioner og pengeoverførsler til Cuba, og stoppe med at udstede visa til cubanske embedsfolk.

»Denne afsløring, såvel som Cubas manglende håndtering af sin elendige menneskerettighedssituation, bør langt om længe få administrationen til at revurdere sin misforståede og naive Cuba-politik,« skriver Marco Rubio ifølge Reuters i et brev til USAs udenrigsminister John Kerry.

Samtidig kræver demokraten Robert Menendez, der er formand for komiteen, ifølge Reuters, at sagen skal forelægges FNs Sikkerhedsråd.

Begge senatorer er cubansk-amerikanere og kendt som hårde kritikere af Cubas kommunistiske regering.

Det nordkoreanske skib blev standset i Panama i sidste uge, hvorefter toldere opdagede våben fra Cuba under sække med brunt sukker, hvilket har ført til diskussioner om, hvorvidt Cuba har overtrådt FN våbenembargo mod det nordkoreanske styre.

Meldingen fra Cuba lyder, at der er tale om »forældede« våben fra sovjettiden, der var på vej til Nordkorea for at blive repareret, hvorefter Cuba skulle have våbnene tilbage. Ifølge styret i Nordkorea er sendingen en del af en »lovlig aftale« mellem de to lande.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip