Sensommer: Tør weekend bliver krydret med 20 grader

Regnen stopper, når fredagsfrokosten er indtaget.

»Det bliver en tør og fin eftermiddag med sol de allerfleste steder og cirka 15 grader,« siger vagtchef ved DMI Mogens Rønnebek.

Derefter kommer det kun til at gå fremad.

»Der kommer et højtryk op og giver lidt bedre vejr, ligesom vi oplevede i slutningen af sidste uge, hvor vi også havde godt vejr fredag og lørdag,« siger Mogens Rønnebek.

Den lune luft får lørdagen til at dufte lidt af sensommer med temperaturer op mod 18 grader, men solen kommer til at gemme sig lidt, selv om det bliver tørvejr.

»Det bliver ikke bragende solskin, men der kommer sol i perioder,« siger Mogens Rønnebek, hvis prognoser er lidt mere usikre, når det kommer til vinden. Men de seneste tyder på lettere briser snarere end hård vind.

Når lørdag bliver til søndag, kan vi i løbet af dagen forvente, at termometret kommer op og kysse de 20 grader, men ikke i hele landet.

»Vi får den varme luft med nordvestlige vinde, så det bliver i Østjylland og Østsjælland, der kommer temperaturer i nærheden af de 20 grader,« spår Mogens Rønnebek.

Nattemperaturerne i weekenden kommer formentlig ikke under ti grader, og det lune vejr i dagtimerne vil fortsætte mandag og formentlig også tirsdag.

 

Dagens Gossip