Serena: Jeg havde aldrig drømt om 19 grand slam-titler

Den amerikanske tennisstjerne Serena Williams hylder sin opvækst og familie, efter hun lørdag vandt Australian Open for sjette gang. Titlen kom i hus efter finalesejr over russeren Maria Sharapova.

Amerikaneren vandt sin 19. grand slam-turnering, men så langt var hun aldrig kommet uden støtte fra sin familie, siger den emotionelle vinder.

- Jeg var ikke den rigeste, da jeg voksede op, men jeg havde en familie, der var rig på vilje og opbakning. At stå her med 19 grand slam-titler havde jeg aldrig troet ville ske.

- Jeg gik på banerne med en bold og en ketsjer. Håb var det eneste, jeg havde, siger 33-årige Serena Williams om vejen mod tennis-tinderne.

Helt alene var Serena dog ikke, når hun under sin opvækst forsøgte at pleje sit talent. Med på baner og sidelinjer havde hun ofte søsteren Venus og faderen Richard Williams.

Serena Williams vandt Australian Open-finalen 6-3, 7-6. I andet sæts tiebreak afværgede Sharapova to matchbolde, og det gjorde Williams nervøs. En nervøsitet, der er blevet værre med tiden.

- Jeg bliver mere og mere nervøs, og jeg kan ikke finde ud af hvorfor. I den tiebreak missede jeg nogle skud, og jeg blev flov, siger Serena Williams.

Undervejs løb Williams smilende rundt på banen - og der er også meget at smile af.

Hun stryger nemlig forbi både Chris Evert og Martina Navratilova, der begge har vundet 18 grand slam-turneringer. Williams er dog stadig tre sejre efter rekordindehaveren Steffi Graf, der 22 gange har løftet trofæet i de fire største tennisturneringer.

- Det var meget svært at komme op på 19 titler. Det tog mig 33 år at komme hertil. Nu er mit næste mål at komme op på 20 og så 21. Jeg vil elske at nå op på 22 titler, siger amerikaneren.

De seneste 16 gange Serena Williams og Maria Sharapova har mødt hinanden, er det endt med sejr til amerikaneren. Men Sharapova vil kæmpe for at bryde forbandelsen.

- Jeg har ikke vundet mod hende mange gange, men når jeg er på et stadie, hvor jeg konkurrerer mod en som Serena, så må jeg gøre noget godt.

- Jeg tager ikke hjem og giver op. Det er ikke sådan, jeg er blevet opdraget, siger Maria Sharapova.

Russeren påpeger, at Serena Williams' hårde og præcise serv var en af årsagerne til, at hun ikke kunne hamle op med Williams i lørdagens finale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip