Sexolog: Slut fred med din nøgne krop

Har du svært ved at smide tøjet med selvtilliden i orden? Hvis ikke, er du nok ikke den eneste. Rigtig mange, både kvinder og mænd er i konstant kamp med deres krop, hvilket resulterer i sex med lyset slukket og alt for lidt nærkontakt til sin egen krop.

Vi kunne give medierne skylden for vores forvrængede syn på kroppen, men der er flere sider af sagen, hvis man spørger sexolog Sara Skaarup.

- Jeg tror det handler om, at vi har nogle urealistiske forventninger til, hvordan sådan en nøgen krop skal tage sig ud. Vi er ikke så vant til at se andre almindelige mennesker uden tøj på, men derimod ser vi rigtig mange retoucherede modeller. Men det handler også om vaner, for de fleste er kun nøgne, når det er nødvendigt, f.eks. i badet og når de dyrker sex. Var vi mere fortrolige med at bevæge os rundt uden tøj på i vores eget hjem, er jeg sikker på, at vi også ville være mere tilpas med naturligheden, siger Sara Skaarup.

Den nøgne sandhed – 8 almindelige kvinder smider tøjet. Se billederne på Q.dk

Kropskomplekser – ikke kun for kvinder

Når man taler om kropskomplekser, taler man ofte om kvinder, som synes lårene er for store eller at brysterne hænger lige vel meget. Vi skal dog ikke glemme, at der også er rigtig mange mænd, der ikke er bedste venner med kroppen.

- Mænd er også forfængelige, men deres forfængelighed er bare i højere grad et tabu. Typiske mandekomplekser er at maven er for stor og at musklerne er for små, men mest hyppigt er måske alligevel mindreværdet over penisstørrelsen, siger Sara Skaarup.

Kvinde eller mand, så mener Sara Skaarup at livet kunne blive langt skønnere, hvis blot vi kunne lære at slutte fred med vores krop.

- Det ville frigive en masse energi til faktisk at nyde og sanse med kroppen, hvis ikke vi brugte tankekraft på at vurdere og analysere, hvordan kroppen opleves udefra. At slutte fred med sin krop er som at slutte fred med sig selv. Kan vi ikke det, så mangler der simpelthen et stykke selvaccept, siger Sara Skaarup.

Mænd kan også have svært ved at leve op til idealerne. Læs med på Tidens Kvinder

5 veje til fred med den nøgne krop

Berøring:

Smør dig ind i en creme eller olie, få en massage, måske endda en tantramassage og forkæl dig selv med onani. Dit forhold til din krop bliver kun bedre af, at den får masser af kærlig opmærksomhed.

Opsøg nøgenheden:

Gå i svømmehallen, i sauna eller besøg en nudiststrand. Lær at have det sjovt og agere helt normalt, mens du er nøgen, men undgå steder, hvor det handler om selviscenesættelse. Det hjælper ikke på selvtilliden.

Sov nøgen:

Når du sover nøgen, får du helt naturligt lov til at mærke alle sider af kroppen, og det kan give en bedre kropsfornemmelse og en øget sensualitet. Det er en måde hvorpå du kan blive dus med din krop, når du er alene.

Bevæg dig:

Når du bevæger dig, hvad end det er gennem løb, sex eller svømning, kommer du i nærkontakt med din krop. Du mærker hvordan den reagerer, og du mærker hvordan den kan få ondt.

Se på din krop:

Jo mere du kigger dig selv i spejlet, mens du er nøgen, vel at mærke, jo mere vænnes du til, at din krop er normal. Læg bladene fra dig og se på dig selv i stedet for – så bliver dit kropsideal hurtigt ændret.

Af Redaktionen, Tidens Kvinder/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip