Sexologen svarer: Små børn tog gnisten til et godt sexliv

Hej.

Jeg er en kvinde på 33 år, som bor med min mand og vores to børn på tre og fem. Vi har kendt hinanden i ti år og da jeg mødte min mand, var det kærlighed ved første blik. Jeg elsker ham så højt og det er gengældt. Vi har et fantastisk harmonisk forhold og er gode til hygge os i hverdagen som familie synes jeg. Det lille problem vi har, er at jeg savner vores samliv og sexliv som det var før vi fik børn. Vi forsøger nogle gange at sætte tid og plads af til hinanden, men det bliver aldrig som før. Har du et godt tip til at finde den berømte gnist igen?

Kære dig.

Jeg kan se, at du elsker din mand og har motivationen til at få gnisten tilbage i parforholdet. I skal endelig blive ved med at prioritere tid sammen: Hyr en barnepige til at passe børnene en et par timer, hvor I date og planlæg en måned frem. Så kan I glæde jer til særlige begivenheder. Det behøver ikke være noget stort: Småt er godt – og overskueligt.

Her er en af de mange intimitetsøvelser jeg introducerer til par, som I kan bruge til jeres næste date: Taknemmelighedsøvelsen.

1. Sæt jer ned og skriv hver en liste over, hvad I er taknemmelig for ved den anden. Alle handlinger, gaver og tanker.

2. Byt derefter liste og læs dem op for hinanden.

3. Tal om de ting I synes er særligt vigtige eller interessante.

4. Aftal derefter, hvad I vil gøre for hinanden de næste fire uger og skriv det ned i kalenderen. Taknemmelighed vækker mere intimitet og genskaber spændingen mellem mand og kvinde.

En sexolog der tilbyder parterapi kan hjælpe jer med at få gnisten tilbage, give inspiration og hjemmearbejde som øvelsen her.

Kærlig hilsen Cleoh

Denne artikel er skrevet af Cleoh Dharma, der er privatpraktiserende sexolog og psykologistuderende. Skriv til hende på [email protected].

 

Dagens Gossip