SF angriber Løkke for skattestigninger

Færre afgifter. Sådan lyder målet for Venstre, der ikke vil gøre det dyrere at være dansker.

Men faktisk er størsteparten af de skatte- og afgiftsstigninger, der træder i kraft i disse år, vedtaget under den tidligere regering.

Det viser beregninger fra Skatteministeriet.

I 2011-2013 stiger de dansker skatter og afgifter med i alt 34,5 milliarder kroner.

Heraf kommer de 13,5 milliarder kroner fra regeringens beslutning om at fremrykke beskatning af pension, altså skat som borgerne ville have skullet betale på et senere tidspunkt alligevel.

Ser man bort fra det beløb, stiger skatter og afgifter med 21 milliarder kroner. Og heraf kommer 95 procent fra den tidligere regering, skriver Skatteministeriet.

Det er især VK-regeringens to store reformpakker, Forårspakke 2.0 fra 2009 og Genopretningspakken fra 2010, der koster i disse år.

En del af finansieringen af de to pakker blev nemlig udskudt, så regningen for de skattelettelser, der blev givet, først skal betales nu.

Det får SF til at anklage Venstre for hykleri.

- Det ville klæde Venstre ikke at løbe fra, at det er dem, der står bag mange af de stigninger i skatter og afgifter, som de kritiserer, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.

Han erkender, at den nuværende regering også hæver skatter og afgifter.

- Det ansvar står vi ved. Vi bruger ikke penge, vi ikke har. De her tider kræver hårde prioriteringer, siger Jesper Petersen.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, forstår ikke postyret.

- Da vi lavede Forårspakke 2.0, blev den indfaset over en årrække. Vi ville give lettelser med det samme, så danskerne fik ekstra penge til at holde hånden under forbruget, siger han.

- Det afgørende er, hvad man gør nu og her. Regeringen øger skatter og afgifter, og det sker oven på de ting, vi har lavet i 2009, siger Torsten Schack Pedersen.

 

 

Dagens Gossip