SF-borgmester frustreret over lærerkonflikt

Kirstine Bille, der er SF-borgmester i Syddjurs Kommune og ligeledes medlem af KLs bestyrelse, deler frustrationerne.

»Det er en frustrerende situation, og jeg kan godt forstå, at der er utryghed og frustration i krogene. Men det er nu ikke kun SFere, der er frustrerede. Jeg har også hørt Venstre-folk i KLs bestyrelse, der er frustrerede over det her,« siger Kirstine Bille, der understreger, at hun bakker op om KLs linie i forhandlingerne med lærerne.

Ifølge Politiken har Mette Touborg på SFs debatforum på Facebook, Fri Debat, udtrykt forståelse for de mange menige SFere og partiets byrådsmedlemmer, der har ytret sig med skarp kritik af KLs forhandlingslinie over for lærerne.

Kirstine Bille finder det frustrerende, at der ikke er fundet en løsning på konflikten, men hun understreger, at hun bakker fuldt ud op om KLs forhandlere.

»Jeg har ingen grund til at være utilfreds med KLs forhandlere. Jeg synes, de har arbejdet helt sagligt og i orden,« siger Kirstine Bille, der dog erkender, at det bliver svært at finde en løsning, inden lockouten træder i kraft tirsdag.

»Jeg håber, at lockouten lægger så meget pres på parterne, at de selv genoptager forhandlingerne igen. Det vil være den bedste løsning for alle parter,« siger Kirstine Bille, der ikke er meget for at tale om et eventuelt regeringsindgreb.

Spørgsmål: Men hvis konflikten trækker ud, og der ikke kommer en løsning, så bliver det vel nødvendigt for regeringen at gribe ind. Hvad tænker du om det?

»Det kommer an på, hvad der ligger i et regeringsindgreb. Men et regeringsindgreb er noget, som et flertal i Folketinget står bag, og det plejer de fleste af os jo at rette os efter,« siger Kirstine Bille.

SFeren fortæller, at hun også lokalt møder mange frustrationer fra borgere, der ikke kan forstå, at konflikten er nødvendig.

»Hos mig er der bekymrede lærere og forældre, der er i tvivl om, hvad der foregår, og hvordan man som SFer kan sige ja til den slags. Men det kan man, fordi der er nogle omstændigheder, der gør, at det er nødvendigt i den her sag, og lockout er et middel, man bruger, når man ikke kan komme længere,« siger Kirstine Bille.

 

Dagens Gossip