SF: Dansk Bank-tankegang kan være katastrofal

Danske Banks abonnementsordning, hvor det bliver dyrere for kunder med få penge at være kunde og billigere for de rige, er en udvikling, der bekymrer regeringspartiet SF.

- Det er en skræmmende tendens, at nogle banker tilsyneladende er ude i et kapløb om at skille sig af med de dårligste kunder.

- Selvfølgelig skal alle betale enhver sit, men en bank er i dag en basal ting for alle, og derfor vil jeg appellere til, at branchen udviser samfundssind- og ansvar, siger SF's erhvervsordfører Karina Lorentzen.

I dag skal alle danskere have en Nem-konto i en bank, og er man ikke ved muffen, bliver det dyrere at være abonnent i landets største bank, Danske Bank.

- Jeg kender jo ikke detaljerne i det, Danske Bank vil, fuldt ud. Men foreløbig er jeg en smule bekymret.

- Som mennesker bevæger vi os gennem forskellige livsforløb, for eksempel fra at være studerende med kun råd til spaghetti og ketchup, over lønmodtager og til selvstændig - med både høj og lav indkomst. For til sidst at ende som pensionist.

- Både samfundet og branchen må have en interesse i, at der er fornuftige tilbud om bankforretninger i alle livsfaser. Også hvis man ikke tjener så meget, siger Karina Lorentzen.

Hun frygter, at den tankegang, som Danske Banks tiltag er et udtryk for, kan blive katastrofal.

- Det vil være katastrofalt, hvis tankegangen bliver den, at de kunder man tjener mange penge på, får særligt favorable vilkår, mens småsparerne risikerer at blive stavnsbundet eller betale ekstraordinært meget for basale ydelser, fordi der ikke kan spindes guld på dem, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip