SF: Dansk ulandsbistand skal bruges ude i verden

Det er helt uforståeligt og ærgerligt, at regeringen for andet år i træk vil bruge ulandsbistandsmidler til at dække stigende udgifter til asylsøgere i Danmark.

Det mener flere nødhjælpsorganisationer og SF.

- Hvis man vil forebygge krige og konflikter eller skabe udvikling, der gør, at mennesker ikke vender blikket mod Europa og trodser Middelhavet, så skal man simpelthen holde fast i ulandsbistanden og indsatserne for bæredygtig udvikling, siger SF's udviklingsordfører, Trine Mach.

- Man kan slukke brande den ene gang efter den anden, men uden brandslukning så sker det jo igen, siger hun.

Politiken skriver lørdag, at regeringen forventer ekstraudgifter til asylsøgere, der kommer til Danmark, på 1,5 milliarder kroner.

Disse udgifter skal i vid udstrækning "finansieres via omprioriteringer inden for den samlede udviklingsbistand", fremgår det af regeringens økonomiske redegørelse, som blev fremlagt i sidste uge.

Ligesom SF ærgrer Red Barnet sig over regeringens plan.

- Det er tydeligt, at verdens fattigste ikke er stemmeberettigede i Danmark, siger Jonas K. Lindholm, vicegeneralsekretær i Red Barnet.

- Vi skal huske, at verden står i brand, og at alle partier i Danmark er enige om, at en uomgængelig del af løsningen på de store flygtningestrømme er at styrke indsatsen i nærområderne og være med til at bekæmpe ulighed.

- Jeg har svært ved at se, hvordan de politiske udmeldinger hænger sammen med at tage flere midler fra udviklingsbistanden, siger Jonas K. Lindholm.

Heller ikke Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og Ibis finder det rimeligt, at pengene til asylsøgere i Danmark skal hentes fra andre folk i nød.

- Jeg undrer mig over, at rationalet er, at hvis man skal bruge penge på asylcentre i Danmark, så er det eneste naturlige at tage pengene fra verdens fattigste, siger kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp, Mads Klæstrup Kristensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip