SF: Drengeomskæring skal være tilladt

01/10/2013 16:04

BNB

Nyheder
SFs sundhedsordfører, Özlem Cekic (SF), går ikke ind for et forbud mod drengeomskæring eller en lavalder for, hvornår drengen selv kan give sit samtykke til en omskæring. Udmeldingen kommer efter, at børneorganisationer fra Norden og Holland har underskrevet en erklæring, som vil lade det være op til drengen selv, om han ønsker en omskæring. Özlem Cekic ser dog ingen grund til at indføre et forbud mod omskæring i Danmark. »Vi har bedt Sundhedsstyrelsen lave en faglig vurdering af, om vi skulle have forbud mod drengeomskæring i Danmark. Sundhedsstyrelsen er kommet frem til, at vi ikke skal have et forbud, for der er ingen faglige argumenter for, hvorfor man skulle lave et forbud i Danmark, som i øvrigt ville være det første land i hele verden. Det støtter jeg mig til og mener, at det er en beslutning, som man er nødt til at efterleve,« siger hun. I Børnerådet mener man, at drenge selv skal have lov til at tage beslutningen om omskæring, når de fylder 15 år, siger formand Per Larsen tirsdag til Politiken. Den udmelding gør indtryk på Özlem Cekic. Alligevel ser hun ingen grund til at indføre en lavalder. »Hvis man sætter en lavalder ind, er det i mine øjne også et delvist forbud,« understreger hun. »Selvfølgelig skal vi blive ved med at registrere, om der er nogle komplikationer, når drenge bliver omskåret, så vi har et bedre overblik over det. Men hvis vi skal begynde at sætte en lavalder, kunne de samme overvejelser vel gøre sig gældende i forhold til, hvornår man skal have bøjle i tænderne eller rettet sine elefantører ind,« uddyber sundhedsordføreren.

Mest læste i dag

SFs sundhedsordfører, Özlem Cekic (SF), går ikke ind for et forbud mod drengeomskæring eller en lavalder for, hvornår drengen selv kan give sit samtykke til en omskæring. Udmeldingen kommer efter, at børneorganisationer fra Norden og Holland har underskrevet en erklæring, som vil lade det være op til drengen selv, om han ønsker en omskæring. Özlem Cekic ser dog ingen grund til at indføre et forbud mod omskæring i Danmark.

»Vi har bedt Sundhedsstyrelsen lave en faglig vurdering af, om vi skulle have forbud mod drengeomskæring i Danmark. Sundhedsstyrelsen er kommet frem til, at vi ikke skal have et forbud, for der er ingen faglige argumenter for, hvorfor man skulle lave et forbud i Danmark, som i øvrigt ville være det første land i hele verden. Det støtter jeg mig til og mener, at det er en beslutning, som man er nødt til at efterleve,« siger hun.

I Børnerådet mener man, at drenge selv skal have lov til at tage beslutningen om omskæring, når de fylder 15 år, siger formand Per Larsen tirsdag til Politiken. Den udmelding gør indtryk på Özlem Cekic. Alligevel ser hun ingen grund til at indføre en lavalder.

»Hvis man sætter en lavalder ind, er det i mine øjne også et delvist forbud,« understreger hun.

»Selvfølgelig skal vi blive ved med at registrere, om der er nogle komplikationer, når drenge bliver omskåret, så vi har et bedre overblik over det. Men hvis vi skal begynde at sætte en lavalder, kunne de samme overvejelser vel gøre sig gældende i forhold til, hvornår man skal have bøjle i tænderne eller rettet sine elefantører ind,« uddyber sundhedsordføreren.